Til hovedinnhold

Her er TGs store utstyrspusher

Digital Impuls er eneste butikken på årets TG.

Rolf B. Wegner, Tek.no

Tek.no/Hamar: Tidligere har det vært flere databutikker til stede på The Gathering, men i år er det bare Digital Impuls som er med. Giganten Komplett er ikke tilstede for første gang på flere år, og det legger et ekstra press på Digital Impuls.

– Vi kjører en egen varebil fra Oslo hver dag, men det er ikke bare enkelt å vite hva vi skal ta med opp. Stiller vi med 100 GeForce GTX 970 kan det hende vi ikke får solgt et eneste, eller vi kan selge ut absolutt alt. Problemet er at vi ikke uten videre kan sende varene i retur, og risikerer å bli sittende med veldig mye på lager, forteller Haakon Jensen i Digital Impuls.

Den store slageren i år har vært hodesett, og det har gått langt mer enn de regnet med. Heldigvis er ikke lageret så alt for langt unna, så en stor ladning er på vei oppover. I tillegg til dette er det både nettverkskabler og strømkabler noe som mange tydeligvis har glemt igjen hjemme.

Det er nesten alltid noen som henger rundt butikken. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Solgte maskin til 22 000 kroner første dagen

– Det drøyeste er likevel en maskin til 22 000 kroner som vi solgte i går, det var til en kar som ikke hadde med seg datamaskin. I tillegg til dette har vi solgt flere bærbare datamaskiner, skjermer og andre store ting. Digre stoler har det for eksempel gått rundt 20 stykker av.

Det er ikke bare maskinvare som selges hos Digita Impuls her i Vikingskipet. Digital Impuls er med for tredje året på rad, og allerede første året kjøpte de inn et lite lager med soveposer og liggeunderlag. I går gikk det rundt fem soveposer, og mens undertegnede var nede på torsdag morgen ble de kvitt den siste de hadde igjen. Liggeunderlag er det fremdeles fullt mulig å sikre seg.

Liggeunderlag og soveposer, det er mye rart som selges. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no
Hodetelefoner, den store slageren på årets TG. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Til og med vannkjølingsdeler har det gått litt av, men det har stort sett vært spørsmål om slikt. Skulle det være store behov kan de alltids bestille inn slik at det kommer opp med den daglige varebillasten.

Mange vil bare ha PC-hjelp

Den første dagen var det et ekstremt kjør fra 12.00 til 24.00, da kokte det nede i butikken ifølge Jensen. Da var det mye salg, en rekke spørsmål og noen som bare ville ha hjelp.

– Det var veldig mange som gjerne ville at vi skulle hjelpe dem med forskjellige dataproblemer. Vi gjør jo noe for å være greie, men vi kan ikke bruke fire timer på å rette opp en maskin når vi er her, det har vi ikke tatt med oss mannskap til.

I tiden fremover håper Jensen at det vil roe seg litt ned, slik at de ikke trenger å være alle mann på vakt. Erfaringsmessig skulle dette ikke være noe problem, siden det gjerne er på starten av TG at folk flest oppdager at ting mangler, eller ikke virker. På dag to er det også gjerne mer slikt som skjermkort som selges, mens kabler har folk fått ordnet seg.

– Totalt sett er vi absolutt fornøyd. Vi har solgt dårligere enn ventet av noe, men bedre igjen av noe annet. Så dette går egentlig ganske greit, avslutter Jensen.

Bli med inn i nerdebutikken – Digital Impuls holder til midt i Oslo sentrum »

annonse