Tek.no

Nyhet

– Ikke hack Teslaen din!

Tesla setter hacking høyt på listen over potensielle trusler.

Maurizio Pesce/Flickr
6 Mar 2015 09:00

Elbilprodusent Tesla frykter at enkelte kunder kan komme til å skade omdømmet deres, skriver Engadget. Frykten ligger i at stadig flere prøver å modifisere sin Model S, blant annet ved å hacke bilens infotainmentsystem.

Opplysningene kommer fram i en årlig risiko-rapport som Tesla – i likhet med alle andre amerikanske selskaper – er lovpålagt å sammenfatte.

— Kan skade selskapet

Tesla trekker frem noen konkrete eksempler i rapporten, som for eksempel at noen på egenhånd har endret bilsetenes posisjon. Da blir også kollisjonsputene mindre effektive, ifølge selskapet:

«Dersom våre kunder velger å tilpasse bilene eller endre på lade-infrastrukturen selv med tredjepartsprodukter, er det mulig at kjøretøyet ikke vil oppføre seg som normalt. Det kan skade selskapet vårt.»

Flere har prøvd å hacke seg inn via den store skjermen midt i bilen. Tesla ber deg om å ikke gjøre det. Foto: Jon Eby/Flickr

Rent spesifikt står disse personene beskrevet som «bilentusiaster», mennesker som ifølge Tesla ønsker å øke bilens ytelse. Naturlig nok er ikke Elon Musk særlig glad for at noen setter elbil-imperiet hans i fare, og han gir i dokumentet klart uttrykk for dette:

– Vi har ikke testet – og støtter heller ikke – slike endringer eller tredjepartsprodukter. I tillegg kan usertifiserte, eksterne kabler eller utrygge strømuttak utsette kundene våre for elektrisitet med veldig høy spenning. Slike uautoriserte modifikasjoner kan redusere sikkerheten i våre biler, og alle skader som oppstår som en følge av dette kan resultere i uønsket publisitet. Dette kan påvirke merkevaren vår negativt og skade selskapet, fremtiden, økonomien og driftsresultatet.

I praksis gir Tesla uttrykk for at de ikke vil ha ansvaret dersom noen velger å modifisere bilene sine, men gir samtidig uttrykk for bekymringer om at slikt uansett kan slå negativt tilbake på dem.

Tesla har riktig nok ganske god kontroll på bilene sine:
Hacket Teslaen sin, fikk advarsel »

(Kilde: Engadget)

Les også
Nå vet vi når Teslas billigbil kommer
annonse

Les også