Til hovedinnhold

Gjør enhver HDTV om til 3DTV

Elektronikkprodusentene gjør sitt beste for å prøve å overbevise deg og meg om at stereoskopisk 3D er det neste store og at "alle må ha det". Mange har de siste årene gjort investeringer i nye HDTV-er, og er kanskje lite lystne på å kjøpe enda en ny TV for å "henge med". Just Add Power sitter muligens med en løsning til dette.

Det amerikanske selskapet viste frem 3D Manager på EHX-messen i forrige uke – et system som kan gjøre enhver HDTV med HDMI-kontakt om til en fungerende 3DTV. 3D Manager skal fungere med de fleste 3D-standarder, som frame packing, side-by-side og top-and-bottom.

Konvertering av 3D-kilder

3D Manager består av tre deler: Discover-enkoder, synkroniseringsknutepunkter med infrarøde sendere og 3D-briller med aktiv lukkerteknologi. Enkoderen konverterer for eksempel innhold fra en 3D-Blu-ray-spiller om til 1080p- eller 720p-signaler som er kompatibelt med så å si enhver eksisterende HDTV eller projektor.

Ved hjelp av RS-232-brukergrensesnittet kan man videre kontrollere ulike funksjoner som frekvens (60 Hz/ 120 Hz), skalering, fargeprosessering, støyreduksjon og så videre.

I følge Joe Whitaker fra Electronic House fungerte systemet overraskende bra, med blant annet svært lite crosstalk og gode distribusjonsmuligheter til flere apparater. Les mer om hans erfaring under "My Impressions of 3D Manager" her.

Pris og tilgjengelighet

3D Manager vil kun bli tilgjengelig som en del av en "custom installation channel" i første omgang. I følge Electronic House kan en pakke med én enkoder, to synkroniseringsknutepunkter med hver sin IR-sender og fire par med 60/120 Hz 3D-briller selges for mindre enn 5000 dollar, eller 27 900 kroner.

For de som allerede har dyre high-end-projektorer og skjermer kan dette dermed være en grei pris, mens andre får eventuelt vente på billigere tilbud i fremtiden hvis teknologien blir videreutviklet og forbedret. Produktet blir først tilgjengelig i juni i USA.

(Kilde: Electronic House)

Les også
Nvidia 3D Vision kommer til nettvideo
Les også
Siste romferd bruker 3D
Les også
Sony slipper Blu-ray-snadder
Les også
3D bedre enn 2D
Les også
Stor, større, størst!
Les også
3D-formatkrig på trappene
Les også
15 millioner vil ha 3DTV-er i 2012
Les også
Nå slipper du flimring på din 3DTV
annonse