Android knuser iOS på hjemmebane

Får stadig større markedsandel i USA.

Mens Android lenge har hatt innersvingen på Apples iOS i land som Kina og Tyskland, så har markedsandelen vært relativt jevnt fordelt de seneste årene i de to operativsystemenes hjemland.

For drøyt ett år siden, i mars 2013, hadde Android en markedsandel på 49,3 prosent i statene, mens iOS hadde 43,7 prosent. Sammenligner vi med de ferske tallene fra mars i år, ser vi at Android har lagt bak seg et skikkelig bra år.

Nå har nemlig Googles operativsystem for mobiler kapret hele 57,6 prosent av markedet, noe som utgjør en økning på 8,3 prosent i forhold til året før. Apple derimot opplever et fall på 7,8 prosent, og har nå en markedsandel på kun 35,9 prosent.

Kan iPhone 6 snu trenden?

Med andre ord har spranget mellom de to gigantene vokst med 16,1 prosent bare på ett år. På samme statistikk, som publiseres av Kantar World Panel, ser vi også at andre operativsystemer som Windows og BlackBerry mister markedsandeler.

Det er fortsatt ikke kjent alt for mange detaljer om Apples kommende iPhone 6, men ryktene skal ha det til at mobilen kommer i to varianter i løpet av 2014. Kanskje kan det bidra til å snu den negative trenden for Apple?

Les også:
Slik skal Windows ta innersvingen på Android »

(Kilde: Ubergizmo)

Les også
Komplett-kjøp kan gi lavere elektronikkpriser i Norge
Les også
Nettbrettmarkedet dabber av
Les også
Mobiltastaturet ble «utryddet» på åtte år
Les også
Disse telefonene vil vi ha
Les også
Saksøker Google for søkemonopol
Les også
Knallhard kamp om toppspillene
Les også
I år blir det solgt flere nettbrett enn PC-er
Les også
– iOS-apper krasjer oftere enn Android-apper
Les også
­­– Android er som Windows XP
Les også
Nå er Android størst på brett
Les også
Windows Phone øker mest
annonse