Selger leilighet og satser alt på app

Og nå har Timely-gründeren også fått støtte fra Innovasjon Norge.

23 år gamle Mathias Mikkelsen står bak en app som ifølge gründeren snur opp ned på alt som heter timeoppføring. I stedet for å logge timer du har jobbet, skal du med appen Timely planlegge timeplanen – så telles timene samtidig.

Før jul reiste Mikkelsen til San Francisco for å etablere Timely, og bodde i et gründerkollektiv sammen med 12 andre gründere fra hele verden. Mobilen.no møtte Mikkelsen da han var tilbake i Oslo igjen, for å høre hvordan det har gått med appen og prosjektet.

Satser leiligheten

Mikkelsen forteller til Mobilen.no at appen nå er tatt i bruk av 8 000 bedrifter og 20 000 brukere, og at han nå er blitt kontaktet av investorer som ønsker å bidra med kapital. Men dette er noe Mikkelsen helst vil unngå.

– Jeg ønsker ikke å bruke andres penger før jeg har brukt opp mine egne. I tillegg vil jeg unngå å gi bort kontroll eller eierskap før det virkelig er nødvendig, sier han.

Appen er nå tatt i bruk av såpass mange, at det lar seg gjøre å leve av det. Men Mikkelsen ønsker å pløye mest mulig av pengene han tjener tilbake i selskapet. På den måten ønsker han at Timely på sikt skal kunne bli arbeidsplassen til flere enn han selv.

– Vi har ikke råd til å ansette noen på full tid. Jeg kan leve av det, men er ikke interessert i å begynne å ta ut penger nå. Jeg skal selge leiligheten nå, og alt overskuddet derfra går rett inn i Timely også, sier Mikkelsen.

I tillegg til pengene fra leiligheten og egne sparepenger, har Mikkelsen nå fått et etablerertilskudd på 300 000 kroner fra Innovasjon Norge. Kriteriet for å motta dette tilskuddet er at han stiller med det samme beløpet selv, og det er det overskuddet fra salget av leiligheten skal dekke.

Har fått jobbtilbud

Mikkelsen sier han er overveldet av responsen på prosjektet, og at han også har fått oppmerksomhet i internasjonal presse. Det til tross for at han ikke har noe markedsføringsbudsjett. Alt er et resultat av «word-of-mouth», forteller han.

Nylig er Mikkelsen tilbudt jobb fra både Google og Facebook. Sistnevnte ønsket å få han med som en del av teamet som jobber med produktdesign i Facebook.

– Hvis jeg skulle valgt en drømmejobb i Facebook, så var det jo det. Det var selvfølgelig utrolig interessant, men jeg måtte takke nei, sier Mikkelsen.

Hans hovedfokus nå er å videreutvikle Timely, noe han ikke ville hatt muligheten til hvis han skulle jobbet andre steder. Appen finnes foreløpig kun til iOS, men det er planer om en Android-versjon på sikt.

Les mer om Timely-prosjektet hos vårt søsternettsted Mobilen.no »

– Planen videre nå er å reise tilbake til San Francisco, og rett og slett bare kjøre på. Skalere dette opp så fort jeg klarer. Og det viktigste for meg nå er videre produktutvikling. Det er mye som skal gjøres, avslutter Mikkelsen.

Appen kan lastes ned her.

Andre nordmenn i San Francisco lager mer fysiske produkter:
Ekstra: Vi besøkte verkstedet hvor de bygger 3D-skrivere »

Les også
Aksel Lund Svindal har blitt app-gründer
Les også
Vil gjøre kjøp og salg superenkelt
annonse