Til hovedinnhold

Dette er antagelig verdens tynneste mobiltelefon

Men kinesiske Gionee har måttet ofre noe.

Tenaa.com.cn / Gionee

Da kinesiske Huawei før sommeren lanserte sin Ascend P7-toppmodell, hevdet de at deres telefon var blant verdens tynneste – med sine 6,5 millimeter. Telefonen var likevel på langt nær så tynn som Elife S5.5, en telefon fra en annen kinesisk produsent – Gionee. Med en tykkelse på bare 5,5 millimeter er dette såvidt vi vet verdens tynneste mobiltelefon.

Nå kommer Gionee med en mobiltelefon som er enda tynnere. Det skriver Engadget.

Gionee GN9005.Foto: Tenaa.com.cn / Gionee

Telefonen er ikke offisielt annonsert ennå, men kinesiske telekommyndigheter har nettopp sertifisert en ny Android-mobil fra Gionee med kodenavnet GN9005. Ifølge spesifikasjonene skal telefonen være bare 5 millimeter tykk, det vil si en halv millimeter tynnere enn Elife S5.5. Vekten er bare 94,6 gram.

Beskjedne spesifikasjoner

Etter spesifikasjonslisten å dømme, ser det ut til at du må ofre litt om du skal ha en telefon som er så tynn som dette.

Telefonen har en firekjerners prosessor på 1,2 GHz, av ukjent merke. Gionee Elife S5.5 kom med en åttekjerners prosessor på 1,7 GHz. Batteriet er på 2050 mAh, mot 2300 i Elife S5.5, men med svakere prosessor er det ikke sikkert forskjellen er så stor i praksis.

Skjermen er en 4,8-tommer AMOLED-skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter. Telefonen har ellers et 8 megapiksel kamera og 16 GB lagringsplass.

Les også: Apple iPhone 6 skal bli den tynneste noensinne »

annonse