Tek.no

Nyhet

Sjekk stjernegalleriet som skal spille i Steve Jobs-filmen

Universal Pictures har endelig annonsert rollelisten.

Apple via Engadget
31 Jan 2015 13:00
annonse

Det har lenge vært kjent at Universal Pictures ville lage en spillefilm om den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs. Nå har de endelig annonsert hvilke skuespillere som skal fylle hvilke roller, melder The Verge.

Ryktene ville ha det til at Michael Fassbender, kjent fra blant annet Prometheus, skulle spille hovedrollen. Disse ryktene kom i kjølvannet av at Christian Bale angivelig takket nei. Universal Pictures har uansett bekreftet at det blir Fassbender som får rollen som Steve Jobs.

Ryktemakerne trodde lenge at Christan Bale (til høyre) skulle spille Steve Jobs. Michael Fassbender (til venstre) endte opp med rollen. Foto: Shutterstock/Apple

Mer

Seth blir Woz

De bekreftet også at Seth Rogen skal spille med-gründer Steve Wozniack, som det også har versert rykter om en stund. Rogen har spilt i filmer som Superbad og Knocked Up, men er kanskje best kjent akkurat nå for å ha hisset på seg Nord-Korea med The Interview.

annonse

Regissøren er, som forventet, Danny Boyle. Han hadde regien på blant annet Trainspotting og Slumdog Millionaire.

Steve Wozniack blir spilt av Seth Rogen i den kommende Steve Jobs-filmen. Foto: Apple/Shutterstock

Mer

Daniels og Winslet er med

Overraskelsene er nok heller at Jeff Daniels har fått en rolle i filmen. Han skal spille den tidligere Apple-sjefen John Sculley. Hvis du bare kjenner Daniels fra Dum og Dummere-filmene, bør du forresten sjekke ut The Newsroom også. Han mestrer seriøse roller også, med andre ord.

Ikke minst er det kanskje overraskende at Kate Winslet er med i den nye Steve Jobs-filmen. Hun har tidligere spilt i filmer som Titanic, The Holiday og Evig solskinn i et plettfritt sinn. Winslet skal spille Joanna Hoffman, en tidligere markedssjef i Apple.

Andre mindre kjente navn på rollelisten er Sarah Snook, Adam Shapiro, Michael Stuhlbarg, Katherine Waterston, Chrisann Brennan og Makenzie Moss.

Handlingen blir som forventet

Vi har tidligere skrevet at filmen vil omhandle tre store øyeblikk i Steve Jobs' liv, basert på uttalelser fra produsent Alan Sorkin. Universal Studios bekrefter at også dette ryktet stemmer.

[Mini-spoiler]: En av hendelsene som filmen tar for seg, er neXT-satsingen hans etter at han fikk sparken. En annen er Apples lansering av musikkspilleren iPod, og til slutt vil det trolig handle om iMac-lanseringen i 1998. Filmen skal belyse noe av det som skjedde i kulissene ved disse hendelsene, basert på en biografi om Jobs.

Oppstod iPod som følge av en aprilsnarr?
Milliardæren Richard Branson kan ha fått Steve Jobs på sporet »

(Kilder: The Verge, IMDb.com)

annonse

Les også