Til hovedinnhold

Intels mobilavdeling sliter – skal nå slås sammen med PC-avdelingen

Gjennomfører stor omstilling etter svake resultater på mobilmarkedet.

Vegar Jansen, Tek.no

Prosessorgiganten Intel gjør det totalt sett meget godt for tiden, og kunne nylig melde om svært gode økonomiske kvartalsresulater, med kraftig økning i både omsetning og overskudd.

Likevel er det ikke alle delene av selskapet som går like godt. Avdelingen som retter seg mot det bærbare markedet har opplevd til dels store tap. Som en følge av dette skal Intel nå foreta en stor omstilling, som Wall Street Journal melder.

Slår sammen PC- og mobilavdelingen

Avisen har fått innsyn i en e-post som sjefen Brian Krzanich nylig sendte til ansatte i selskapet. I brevet kommer det frem at Intel planlegger å slå sammen mobilavdelingen med PC-avdelingen, hvor mesteparten av inntektene kommer fra.

I praksis betyr det at den såkalte PC-klient-gruppen skal fusjonere med selskapets Mobile Communications Group og resultere i en ny avdeling som simpelthen skal hete «Client Computing Group». Sammenslåingen skal finne sted tidlig neste år.

– Markedet fortsetter å utvikle seg i raskt tempo, og vi må endre oss enda raskere for å ligge i forkant, skrev Intel-sjefen i e-posten til de ansatte. Som The Wall Street Journal peker på hadde mobilenheten en omsetning på bare én million dollar i tredje kvartalet, ned fra 353 millioner i samme periode i fjor.

Stadig vagere grenser

En talsperson for Intel uttalte at tiltaket kommer som en konsekvens av at grensene mellom PC-er, nettbrett, mobiltelefoner og såkalte «phablets», altså nettmobiler, er i ferd med å viskes ut. Sammenslåingen skal dermed gi høyere effektivitet.

Akkurat hvilke praktiske konsekvenser sammenslåingen får er ennå noe uvisst. Nettstedet Extremetech spekulerer i om tiltaket blant annet kan bety slutten for Atom-serien, med tanke på at de seneste Atom-brikkene og de mobile Core-brikkene er relativt like når det gjelder ytelse og strømforbruk.

Intels Atom-prosessor finner vi blant annet i dette nye Nokia-produktet: Nokia N1 er et åttetommers Android-nettbrett »

)Via Bloomberg)

annonse