Til hovedinnhold

Nedbremsing av salget for Samsungs flaggskip?

10 millioner Samsung Galaxy S5 solgt på 25 dager.

Det er 2 dager raskere enn hva det tok å få unna 10 millioner Galaxy S4 i fjor. Imidlertid var toppmodellen denne gangen tilgjengelig i mange flere land – dermed er ikke salget så imponerende som man først kan få inntrykk av.

Årlig race

Hvert år postes det imponerende salgstall i forbindelse med lanseringene av flaggskipene til de største selskapene. GSMArena videreformidler resultatene fra sør-koreanske rapporter. I følge dem har Samsung nok en gang satt ny salgsrekord. På lanseringsdagen var salget 30% høyere enn det var for forgjengeren.

Samsung Galaxy S5 ble imidlertid lansert i 125 land på åpningsdagen, deretter fulgte 25 markeder til. Smarttelefonen ble altså solgt i totalt 150 land denne gangen. Til sammenligning var Galaxy S4 kun tilgjengelig i 60 land da den ble lansert.

Til tross for imponerende tall er ikke Samsung helt på Apples nivå. Allerede på lanseringshelgen fikk Apple solgt unna 9 millioner iPhone 5s og 5c i fjor.

Mettet marked

Samsung har slitt med å tjene penger på smarttelefoner de siste par årene. I fjerde kvartal i fjor var profitten 6% lavere enn året før, tilsvarende et tap på mer enn fire milliarder norske kroner, melder Liberty Voice. Markedene i Europa og USA er mettet. Mindre oppdateringer er ikke nok til å sikre seg nye markedsandeler her.

Det er bare å vente på den neste, store nyheten. Samsung Electronics har i hvert fall finansiell tyngde nok til å investere tungt i ny teknologi, med over 300 milliarder norske kroner på bok. Finanssjefen selv, Lee Sang-Hoon, uttalte i november i fjor at betydelige beløp vil bli brukt til investeringer i forskning og utvikling fremover.

Les også: Knallstart for Samsung Galaxy S5

(Kilder: gsmarena.com, guardianlv.com)

annonse