Nyhet

Nedbremsing av salget for Samsungs flaggskip?

10 millioner Samsung Galaxy S5 solgt på 25 dager.

Det er 2 dager raskere enn hva det tok å få unna 10 millioner Galaxy S4 i fjor. Imidlertid var toppmodellen denne gangen tilgjengelig i mange flere land – dermed er ikke salget så imponerende som man først kan få inntrykk av.

Årlig race

Hvert år postes det imponerende salgstall i forbindelse med lanseringene av flaggskipene til de største selskapene. GSMArena videreformidler resultatene fra sør-koreanske rapporter. I følge dem har Samsung nok en gang satt ny salgsrekord. På lanseringsdagen var salget 30% høyere enn det var for forgjengeren.

Samsung Galaxy S5 ble imidlertid lansert i 125 land på åpningsdagen, deretter fulgte 25 markeder til. Smarttelefonen ble altså solgt i totalt 150 land denne gangen. Til sammenligning var Galaxy S4 kun tilgjengelig i 60 land da den ble lansert.

Til tross for imponerende tall er ikke Samsung helt på Apples nivå. Allerede på lanseringshelgen fikk Apple solgt unna 9 millioner iPhone 5s og 5c i fjor.

Mettet marked

Samsung har slitt med å tjene penger på smarttelefoner de siste par årene. I fjerde kvartal i fjor var profitten 6% lavere enn året før, tilsvarende et tap på mer enn fire milliarder norske kroner, melder Liberty Voice. Markedene i Europa og USA er mettet. Mindre oppdateringer er ikke nok til å sikre seg nye markedsandeler her.

Det er bare å vente på den neste, store nyheten. Samsung Electronics har i hvert fall finansiell tyngde nok til å investere tungt i ny teknologi, med over 300 milliarder norske kroner på bok. Finanssjefen selv, Lee Sang-Hoon, uttalte i november i fjor at betydelige beløp vil bli brukt til investeringer i forskning og utvikling fremover.

Les også: Knallstart for Samsung Galaxy S5

(Kilder: gsmarena.com, guardianlv.com)

Les også
Samsung Galaxy S5 hoper seg opp på lagrene
Les også
Galaxy S5 selger dårligere enn S4
Les også
iPhone 5s var klodens mest populære mobiltelefon
Les også
Samsung bytter sjefsdesigner
Les også
Samsung suveren på nettbrett og mobil
Les også
Disse mobilene solgte best i mars
Les også
Klarer ikke vente på Samsung Galaxy S5
Les også
Apple og Samsung nesten alene på 2013-toppen
annonse