Til hovedinnhold

Snart virker Android-applikasjoner i MeeGo

Det praktiske med Android og iOS, er at utviklere kan lage applikasjoner som kan brukes på svært mange enheter. Nå har sveitsiske Myriad Group varslet programvare som kan kjøre Android-applikasjoner på telefoner med andre operativsystemer enn Android.

Alien Dalvik, som programmet heter skal i første omgang gjøres tilgjengelig i MeeGo, men flere plattformer skal støttes i løpet av året.

Alien Dalvik skal etter sigende vises frem på Mobile World Congress i Barcelona i neste uke, på en Nokia N900. I følge Myriad Group skal det være mulig å kjøre de fleste Android-applikasjoner uten noen form for modifisering. Programpakkene må likevel pakkes om, og gjøres tilgjengelig for andre brukere enn Android-eierne.

Den virtuelle Java-maskinen skal kunne kjøre de aller fleste Android-applikasjoner. Store grafikkintensive 3D-spill vil muligens ikke kjøre på løsningen, ettersom deler av disse er skrevet på en annen måte enn andre apps.

Sømløs integrering

For brukeren skal programmet være nærmest usynlig og det er mulig å installere applikasjonene direkte på telefonen, uten måtte åpne Alien Dalvik først. Dette vil gjøre overgangen mellom Android-applikasjoner og annet innhold sømløs.

Alien Dalvik skal sannsynligvis ikke distribueres direkte til brukerne, men gjennom mobilleverandører, operatører og eiere av markedsplasser som selger applikasjoner til de aktuelle plattformene.

Les også:

(Kilde: myriadgroup.com)

annonse