Tek.no

Nyhet

Mer for pengene hos One Call

14 Des 2010 17:35

Pakkeprisabonnement der du får et bestemt antall ringeminutter, SMS, MMS og datatrafikk til en fast månedspris tilbys av flere norske operatører. Har du et høyt mobilforbruk er det gjerne disse abonnementene som er billigst for deg.

One Call har nå videreutviklet sitt pakkepriskonsept, og hensikten ifølge operatøren er å gjøre det enklere og billigere for sine kunder.

SMS-varsel og dobling av pakken
Det nye konseptet går ut på at du får like mange ringeminutter, SMS, MMS og MB data inkludert i hver pakke. For eksempel får du 150 av hver i Grunnpakka som koster 99 kr i måneden.

Hvis du så bruker opp 80 prosent av den inkluderte datatrafikken - eller noe av det andre - vil du nå få et varsel per SMS fra One Call. Da får du samtidig muligheten til å doble pakken til halv pris ved å svare "doble" på meldingen. Et nytt varsel kommer dersom du er i ferd med å bruke opp de inkluderte SMS-ene eller ringeminuttene.

Hvis du har Grunnpakken og dobler vil du altså få nye 150 x ringeminutter, SMS, MMS og MB ut måneden, men du betaler bare halvparten av månedsprisen (49,50 kroner) ekstra for dette. Det samme gjelder for de andre pakkeprisabonnementene.

Grunnpakka er et nytt One Call-abonnement som er beregnet på deg med et middels forbruk.

Folkepakka inkluderer nå 500 av hver, i stedet for 400, og med like mange MMS - før var det kun 10 MMS inkludert.

Full Pakke hadde tidligere 1500 ringeminutter, 150 SMS, 15 MMS og 500 MB data. Nå får du i stedet 1000 av hver.

XXL hadde før 3000 x ringeminutter og SMS, samt 750 MB data til 599 kroner per måned. Nå får du i stedet 2000 av alt, inklusive MMS og datatrafikk, til 447 kroner i måneden.

Den nye prisplanen vil dukke opp på One Calls nettsider innen kort tid. Alle kunder som i dag har ett av disse abonnementene vil bli overført til den nye prisplanen senest 1. februar 2011.

Les også: Her er Norges mest populære abonnement

Enklere å forholde seg til
Det fremstår som veldig oversiktlig at du nå får like mange ringeminutter, SMS, MMS og MB data inkludert i pakkeprisabonnementene til One Call. Det er ikke sikkert du kommer til å sende 1000 MMS hver måned, eller bruke en gigabyte med data, men det virker greit å ha en "buffer" likevel.

Nivåene er tilpasset ulikt forbruk, og du får mye for pengene dersom forbruket ditt er i nærheten av det du får inkludert i minst to av "bolkene" med ringeminutter, SMS, MMS eller MB data.

Det unike varslingssystemet på SMS gjør at det blir enklere å holde oversikten over eget forbruk. Da kan du også gå inn på Min Side for å sjekke hvordan du ligger an og vurdere om du vil doble pakken til halv pris ut måneden. Dersom det er sent i måneden vil det imidlertid neppe være lønnsomt, og da er det nok bedre å betale One Calls standardpriser for overforbruk (39 øre per minutt og per SMS, 99 øre per MB og 1,98 kroner per MMS).

Fordelen med doblingsmuligheten er at du kan ta høyde for variasjoner i eget forbruk, for eksempel hvis du bruker mobilen mer i sommerferien eller rundt jul og nyttår.

Ikke som Chess OnFlex
I løpet av året har vi skrytt mye av det unike pakkepriskonseptet til Chess der du selv kan sette sammen ditt eget abonnement ut fra ulike nivåer for ringeminutter, SMS, MMS og MB.

Det One Call nå gjør blir nesten motsatt av Chess OnFlex, fordi du her får faste, enkle, oversiktlige nivåer å forholde deg til - og kanskje med en god margin i forhold til det du faktisk kommer til å bruke.

Selv om de er forskjellige er det disse to konseptene som leder an blant de norske pakkeprisabonnementene.

Priskalkulatoren Ringepriser:
Sjekk hvilket abonnement som lønner seg for deg

Les også
Hvem ga deg fastpris først?
Les også
All mobilbruk for 199 kr
Les også
Dette er Årets operatør
Les også
Bytt operatør på dagen
annonse