Tek.no

Nyhet

Slår tilbake mot PlayStation-piratene

Vegar Jansen
14 Okt 2010 14:00

Mens piratkopierte spill lenge har vært et problem på de fleste plattformer, klarte Sonys PlayStation 3 å holde stand ganske så lenge. Det er nemlig knappe to måneder siden Sonys sikkerhetssystem ble knekt, noe pirater har prøvd på i nærmere fire år.

En ulempe for piratbevegelsen er at denne modifiseringen (jailbreakingen) av konsollen kun virker på en eldre versjon av PS3 sin programvare (firmware), og ikke den nye 3.50. Og her har Sony sett sitt snitt til å stikke hull i seilene for de som prøver å kjøre kopierte spill.

PS3-eiere som prøver å spille det siste Medal of Honor tvinges nemlig til å oppgradere konsollens firmware (norsk: fastvare) til 3.50 først, som for øvrig følger med på platen sammen med spillet. Det ødelegger selvfølgelig all moroa for de med en modifisert konsoll.


Denne taktikken er strengt tatt ikke ny. Blant annet har Nintendo for vane å lage småproblemer for spillkopierere når de slipper ny fastvare for sine konsoller, noe som gjerne er påkrevd for å kose seg med de nyeste spillene. Det vil ikke overraske oss om Sony nå vil kjøre det samme løpet.
Så er selvfølgelig spørsmålet om den nye fastvaren til PlayStation 3 også kan knekkes, noe som i så fall gir oss den vante runddansen mellom spillbransjen og pirater.
Er spillkonsoller din greie?
Vi har også testet ut 3D-spill på PlayStation 3.
Kilde: Engadget

Les også
Nå sys Facebook inn i Playstation
Les også
I dag får du 3D-film på Playstation
annonse

Les også