Tek.no

Nyhet

Slik blir Playstation Portable 2

Øystein W Høie
26 Okt 2010 17:32

Det er trolig enda ett år til Sony lanserer neste generasjon av Playstation Portable (PSP2), men spillutviklere har allerede fått kloa i konsollen. Og nå begynner de første rapportene å strømme ut i mediene.
Produsent Shaun Himmerick ved Neatherrealm Studios har allerede avslørt at de tester nye Mortal Kombat på konsollen.

– Vi har en PSP2 innenfor veggene og vi undersøker grafikkmotoren, blant annet hva den kan drive. Ytelse er alltid et viktig punkt for oss. Vi kjører spillet på 60 bilder i sekundet (fps) og ser hva vi kan gjøre og om vi må gjøre noen endringer i grafikken.

Ingen tør fortelle mer om konsollen under fullt navn, siden de er bundet av strenge konfidensialitetskontrakter ovenfor Sony, men en del opplysninger begynner å falle på plass.

Får berøringspanel
Flere uavhengige kilder Kotaku har vært i kontakt med forteller at den nye konsollen vil ha et berøringspanel på baksiden. Dette skal være på størrelse med styreflaten på en bærbar datamaskin, men det er foreløpig uklart hvordan det er tenkt å implementeres i spill.

Apple har allerede patent på et berøringspanel direkte på baksiden av en skjerm, noe som sparer plass samtidig som du bevarer illusjonen av at du styrer det som skjer på skjermen. Det kan være at Sony tenker i samme baner.

Større skjerm
Kotaku skriver videre at PSP2 vil få en skjerm som er en hel tomme større enn dagens modell. Det vil i så fall bety at skjermen blir 5,3 tommer stor og får en flate som er 50 prosent større enn dagens modell. Den skal i tillegg være skarpere (piksler per tomme).

Den store skjermen betyr at andre elementer må vike. I en av prototypene til Sony er dette løst ved å legge knappene på et skyvedeksel, som skyves inn i konsollen når du ikke spiller. En annen prototype skal ha samme design som dagens modell, med knapper i front.

Råkraftig
Nettstedet VG247 har tidligere meldt at PSP2 skal få to kameraer (ett vendt forover og ett vendt bakover), berøringsskjerm og en kraftig prosessor basert på en versjon av Cell-prosessoren med fire kjerner. Prosessoren som sitter i PS3 har åtte kjerner. En kilde hevder følgelig at maskinvaren er «forbanna kraftig».

Kilder nettsiden Eurogamer har snakket med bekrefter deler av informasjonen VG247 har publisert, blant annet at enheten vil ha to kameraer og en berøringsskjerm. Kilden hevder at PSP 2 blir en «iPhone på steroider».

Maskinvaren i PSP2 skal imidlertid ikke være spikret ennå, ifølge Kotakus nye opplysninger denne uken, og Sony jobber ennå med å balansere ytelse med varmeutvikling.

Tredje forsøk
Playstation Portable 2 blir den tredje konsollen i rekken siden originalmodellen ble lansert for fem år siden. Per dags dato er Playstation Portable Go den nyeste modellen i butikkene, men denne har ikke vært noen salgssuksess for Sony.

Annonseringen av PSP2 er ventet å skje til neste år, med ankomst i butikkene på høsten. Orker du ikke vente så lenge, finnes det to meget kapable alternativer i fjerde generasjon Apple iPod Touch (i salg nå) og Nintendo 3DS (i salg mars 2011).

PS: Bildet på toppen av saken er en konseptskisse tenkt ut av en fan, og har ikke nødvendigvis noen likhet med den endelige modellen av PSP2.

Les også
PSP2 allerede hos utviklerne
Les også
Latterliggjør iPhone i ny reklame
annonse

Les også