Tek.no

Nyhet

Mozilla slipper ny iOS-nettleser for deg som er opptatt av privat surfing

Firefox Focus skal gjøre sporingsfri surfing enklere på Apple-enheter.

Mozilla
Eigil Knudsen
18 Nov 2016 15:24

På sin offisielle blogg har Mozilla nå avduket en ny versjon av sin Firefox-nettleser til iOS. Nettleseren heter Firefox Focus og tar sikte på å gjøre nettsurfingen til en vesentlig enklere affære.

Først og fremst fokuserer nettleseren på å gjøre privat nettsurfing mer tilgjengelig. Det gjør den ved å by på blokkering av de fleste sporingsprogrammer som standard. Det vil si at man ikke trenger å endre på innstillinger for å surfe sporingsfritt.

Slett alt med en knapp

Nettleseren kommer også med en egen knapp øverst i høyre hjørne som du kan bruke til å slette hele historikken og alle informasjonskapslene med et enkelt trykk etter surfeøkten.

Nettleseren har en egen knapp du kan bruke til å kjapt slette hele historikken og informasjonskapsler.
Mozilla

Som selskapet peker på kan man støte på nettsider som ikke fungerer siden de er avhengige av sporingsprogramvare, og om det skjer skal Firefox Focus gjøre det enkelt å åpne den vanlige Firefox-nettleseren eller Safari for å få tilgang til siden.

På grunn av den automatiske blokkeringen av sporingsprogrammer sier Mozilla at nettleseren vil by på en merkbar økning i ytelse, men akkurat hvor mye er uvisst. Appen kan lastes ned fra App Store nå, og den er gratis.

Nettleserne blir stadig raskere: Chrome skal ha fått seg et betydelig ytelsesløft etter den siste oppdateringen »

(Via Ubergizmo)

Les også
Ytelsestest av nettlesere
Les også
Hvis du ser mye på Netflix er det bare én nettleser du burde bruke
annonse

Les også