Til hovedinnhold

Blackberrys børsverdi har skutt i været

Har inngått gigantavtale med Pentagon.

BlackBerry

BlackBerry landet nylig en avtale med forsvarsdepartementet i USA, Pentagon, om massive innkjøp av selskapets smarttelefoner. Samtidig fortsetter selskapet å selge unna eiendommene sine i Canada, som et ledd i en overlevelsesstrategi.

Solid hopp i verdi

Totalt skal BlackBerry selge hele 80 000 enheter til Pentagon det neste året, som departementet skal distribuere til sine ansatte. Nyheten om denne avtalen har fått verdien på BlackBerrys aksjer til å skyte i været, og kan være med på å redde selskapet fra en sakte død. I mai 2013 solgte BlackBerry omtrent 470 000 smarttelefoner til den amerikanske staten, men den nye avtalen burde også gi et solid tilskudd i kassa.

Totalt har verdien til BlackBerrys aksjer steget med 35 prosent, fra rundt 7 dollar per aksje ved slutten av 2013, til 10,57 dollar da børsen stengte på tirsdag denn uken. I norske kroner tilsvarer dette et hopp fra rundt 43 kroner til 65 kroner.

Styrket posisjon på visse punkter

Det kanadiske selskapet har lenge vaklet på randen av konkurs, ettersom det har mistet stadig større markedsandeler til andre selskaper som Apple og Samsung. Samtidig som de har mistet andeler også innenfor bedriftsmarkedet, har imidlertid selskapet også styrket sin posisjon som kongen av sikkerhet. Statsledere som Barack Obama og Angela Merkel bruker begge hver sin BlackBerry, og førstnevnte ble også nektet å bruke iPhone "...av sikkerhetsmessige grunner".

Mange av enhetene som skal selges er fra BlackBerrys nyeste serie:
Her er testen av BlackBerry Z10! »

(Kilde: Cnet)

annonse