Til hovedinnhold

– Google og Facebooks prioritering er en vits

Bill Gates fnyser av selskapenes planer om å gi hele verden Internett.

Et av de mer ambisiøse prosjektene som de store Internett-aktørene har begitt seg ut på den siste tiden er å forsøke å koble den resterende andelen av verdens befolking på Internett.

Google vil oppnå dette ved hjelp av høytflyvende ballonger som kan spre trådløst nett til fattige områder med dårlig utbygd infrastruktur, mens Facebook og andre teknologiselskaper har dannet en organisasjon med ennå litt vage planer om en kraftig Internett-utbygging.

– En vits

Grunnleggeren for et av de andre store IT-selskapene, Bill Gates, har imidlertid mye å utsette på prioriteringsrekkefølgen til Google og Facebook. Dette kom frem i et intervju med avisen Financial Times nylig.

Den tredje verden har som kjent flere problemer å stri med enn manglende Internett-tilkobling, og på spørsmålet om hvorvidt Internett er viktigere enn å kurere dødelige sykdommer svarte Gates ganske kontant.

– Som prioritet er det en vits. Hva er viktigst; Internett-tilkobling eller en malaria-vaksine? Dersom du mener nettilkobling er det sentrale, fint for deg. Jeg er uenig, sa Gates.

– Ballonger hjelper ikke

Microsoft-grunnleggeren var også snar med å nærmest latterliggjøre Googles ballongprosjekt.

– Mens du holder på å dø av malaria kikker du kanskje opp og ser den ballongen, og jeg er ikke sikker på hvordan det vil hjelpe deg. Eller når et barn får diaré, da er det ingen nettside som kan komme til unnsetning, sa Gates til Financial Times.

Bill Gates er selv aktivt involvert i sykdomsbekjempelse i den tredje verden gjennom stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som er en av verdens største private veldedighetsorganisasjoner.

Google på sin side har stiftet det litt mystiske selskapet Colico, som skal fokusere på å forlenge menneskers liv, noe som kanskje også kan få konsekvenser for den tredje verden.

Intel har også planer om å redde liv: Det vil de gjøre med knøttsmå datamaskiner (Ekstra) »

(Kilde: Financial Times, via Cnet)

Les også
Facebook vil trolig spre Internett med droner
Les også
Dette skal Google med den hemmelige superbåten
Les også
Microsoft soper inn penger
Les også
Microsoft vil ha ny toppsjef på plass allerede i år
Les også
Her tar Steve Ballmer farvel med Microsoft
Les også
Bill Gates: – Ctrl-alt-delete var en feil
Les også
Facebook og norske Opera vil gi hele verden Internett
Les også
Disse ballongene skal gi Internett til hele verden
Les også
Nå skal Google fly ballonger
Les også
Bill Gates om Steve Jobs: Produktene hans var fenomenale
annonse