Tek.no

Nyhet

Er dette LGs neste Android-monster?

Spesifikasjonene til Optimus Vu II er på ryktebørsen.

Finn Jarle Kvalheim
25 Sept 2012 11:01
Slik skal spesifikasjonene til kommende LG Optimus Vu II se ut.

LG lanserte den første Optimus Vu-modellen under årets Mobile World Congress i Barcelona. Foreløpig har ikke Optimus Vu rukket frem til butikkhyllene her i Norge, men allerede kan oppfølgeren være avslørt.

Oppfølgeren til Optimus Vu ser ut til å få navnet Optimus Vu II, altså går LG mer eller mindre i Samsungs fotspor. Samsung lanserte nylig Galaxy Note II, oppfølgeren til den første virkelige mellomtingen mellom nettbrett og mobiltelefon.

Samme størrelse

Navnet er ikke det eneste LG beholder på den nye Vu-modellen, om vi skal tro på ryktene. I motsetning til Samsung har LG beholdt både størrelse og formfaktor som før.

Det betyr at Vu II får en fem tommer stor IPS-skjerm med 1024 x 768 piksler, altså 4:3-format, i motsetning til de fleste andre mobiler som har bredskjermvarianter i 16:9- eller 16:10-format.

Siste generasjon systembrikke

Det er innmaten LG har gjort endringer i. Den nye Vu II-modellen skal ha siste generasjon systembrikke fra Qualcomm – nærmere bestemt MSM 8960, også kjent som Snapdragon S4. De to prosessorkjernene har en klokkehastighet på 1,5 GHz.

Ved siden av ny og kraftigere systembrikke har Vu II også fått dobbelt så mye arbeidsminne, altså 2 GB. Telefonene som er på det norske markedet per i dag har inntil 1 GB arbeidsminne.

Oppgradert Vu på vei allerede

Det skal sies at det er en forsiktig oppgradert Optimus Vu som allerede er på vei til europeiske butikkhyller. I stedet for den Qualcomms gamle Snapdragon S3-brikke er det en Tegra 3-brikke fra Nvidia med fire prosessorkjerner som er motoren i Vu-versjonen som er på vi mot oss.

Den vanlige Snapdragon S4-brikken er raskere enn Tegra 3 under noen omstendigheter, men det avhenger litt av hvilken type situasjon som måles og hvilken ytelsestest du bruker. Dermed virker det sannsynlig at denne utgaven av Optimus Vu II først og fremst er en oppgradering av den originale Vu-modellen fra februar.

Hva tror dere? Har den det som skal til mot Galaxy Note-modellene?

Se også: Video av Galaxy Note II i bruk

(Kilde: pocketnow.com)

Les også
Denne funksjonen får ikke Samsung og Apple
Les også
Nokias fremtidshåp har fantastisk skjerm
Les også
Video: Slik er gigantmobilen
Les også
Samsung Galaxy Note: Mobilen som fikk for mye Møllers Tran
annonse

Les også