Til hovedinnhold

Samsung lover å oppdatere toppmobilene sine

LG og HTC følger etter, og satser også på Ice Cream Sandwich.

Flere og flere selskaper forplikter seg til å oppdatere toppmobilene sine til den nyeste versjonen av Android, Ice Cream Sandwich. Oppdateringen vil være helt gratis, og føre til en rekke forbedringer av operativsystemet.

I dag kom Samsung med sitt løfte, og sier at de vil begynne med å oppdatere toppmobilene Galaxy S II og Galaxy Note.

Flere og flere lover oppdatering

Tradisjonelt sett har mange mobilprodusenter vært litt trege med å oppdatere Android-mobilene sine. Sammenliknet med for eksempel Apple som bare har én modell å oppdatere når de slipper en ny versjon av operativsystemet sitt, finnes Android på en drøssevis av ulike enheter. Nye versjoner av Android må tilpasses hver enkelt modell, noe som ofte fører til månedslange ventetider for Android-eiere.

Nå ser det imidlertid ut som flere og flere mobilprodusenter vil sette en stopper for den lange ventetiden, og forplikter seg til å oppdatere toppmodellene sine til den nyeste versjonen av Android så fort som mulig.

Samsung har allerede vist frem den nye mobilen Galaxy Nexus, som vil ha det nye operativsystemet når den kommer i butikk denne måneden.

Også HTC har vært raskt ute, og sa de ville oppdatere så mange mobiler som mulig, men ville ikke si noe om akkurat hvilke mobiler som skulle bli oppdatert. LG har det derimot ikke vært like lett å få et svar fra, etter at de i forrige uke sa at toppmobilen Optimus 2X ikke ville bli oppdatert til Ice Cream Sandwich , etterfulgt av en helomvending i dag, hvor de sier at de skal oppdatere toppmobilene sine allikevel.

Akkurat når LG vil oppdatere mobilene sine vil de ikke si noe om.

Galaxy S II kjører fortsatt Android 2.3, og det kommende mobilbeistet Galaxy Note vil også slippes med Android 2.3 forhåndsinstallert. Men med dagens uttalelser er det klart at Samsung-fansene kan puste lettet ut, og at Ice Cream Sandwich vil finne veien til Samsungs topptelefoner.

Mange forbedringer

En av de morsomste nye funksjonene med Ice Cream Sandwich er implementeringen av ansiktsgjenkjenning for å låse opp mobilen. I tillegg har Google endret utseende på nesten hele operativsystemet, og det hele ser langt glattere ut, med skarpe kanter og mørke farger.

Den nye versjonen av operativsystemet vil i tillegg få en ny nettleser, som har vært en etterlengtet oppdatering på Android-telefoner.

Les vår fulle gjennomgang av Ice Cream Sandwich

Ukjent lanseringsdato

Det er fortsatt ikke sagt noe om når noen av mobilene vil få den nyeste versjonen av operativsystemet, og heller ikke om Samsung vil fortsette med TouchWiz-skallet de har hatt på tidligere utgivelser.

Ice Cream Sandwich har drøssevis av nye funksjoner som gjør dagens versjon av TouchWiz ganske overflødig, men det kan alltid hende at Samsung vil oppdatere skallet sitt, for å skille mobilene deres fra konkurrentene.

Les også: Disse mobilene kommer i november

(Kilde: Android Authority)

annonse