Her er Vertex 4

OCZ viser frem sin nyeste SSD på CeBIT

Hardware.no/Hannover: På CES-messen tidligere i år kunne OCZ vise frem Everest 2-plattformen. Dette er en helt ny SSD-kontroller, selve hjernen til lagringsmediet, som de selv har laget etter at de kjøpte Indilinx.

På årets CeBIT-messe viser OCZ frem deres nyeste SSD, Vertex 4, som er den første til å benytte seg av Everest 2-plattformen.

Tar over for flaggskipet

OCZ sparket i gang fjorårets SSD-kappløp med lanseringen av Vertex 3, en SSD som utover året markerte seg som en liten pionér. Det er nettopp denne som nå skal erstattes av OCZs helt egne SSD.

Det jobbes fortsatt med programvaren på innsiden, så ytelsen den kan levere er ikke spikret helt enda. Det er imidlertid klart at selskapet sikter mot at den skal kunne levere 90 000 IOPS ved lesing av småfiler, samtidig som leseytelsen skal strekke seg opp mot 550 MB/s.

En prototypen ble vist frem på messegulvet, som kunne levere 80 000 IOPS og rundt 350 MB/s ved lesing, men OCZ presiserte sterkt at de fortsatt jobber hardt med ytelsen, og at de har stor tro på at den faktisk vil levere det de lover når den kommer i salg.

Stabil ytelse

– Vertex 4 skal levere den samme ytelsen uansett hvilke type filer den må jobbe med. Det er lett å lage en SSD som leverer en veldig høy maksimal ytelse, men nå skal vi levere en SSD som gir full ytelse uansett hvilken oppgave den får, forteller Joost van Leeuwen, OCZs markedssjef i Europa.

Veldig mange av SSD-ene som ble lansert i 2011 var basert på en kontroller fra SandForce. Noen av disse opplevde diverse problemer utover sommeren, problemer som ble fikset i høst. OCZ var på det tidspunktet en av de som hadde tatt kontrolleren aktivt i bruk, og fikk merke pågangen når problemene startet.

– Dette skal ikke skje nå, rett og slett fordi det er en helt annen kontroller som sitter i Vertex 4. I fjor løste OCZ problemet sammen med SandForce, og vi fikk ut løsningen til kundene. Nå er det Indilinx-kontrolleren som blir tatt i bruk, ikke SandForce, fordi det er den beste for oss akkurat nå, sier Leeuwen.

– For vår del styrket problemene vår satsning på kundeservice. Det er kundene som skal komme først, og når det var problemer var vi ute for å løse hvert enkelt tilfelle.

Vertex 4 vil lanseres og være tilgjengelig på markedet i løpet av våren, men prisen er foreløpig ikke kjent. Vi har blitt lovet et testeksemplar ved lansering, og vil da ta en grundig kikk på hva den kan levere.

Les også
SandForce solgt for to milliarder kroner
Les også
Versting-SSD blir enda verre
Les også
OCZ lanserer RevoDrive Hybrid 1 TB
annonse