Tek.no

Nyhet

Tar ned Reddit i SOPA-protest

Populært nettsted vil sørge for større engasjement.

11 Jan 2012 18:30

Nettstedet Reddit, en sosial nyhetsside der brukere fra hele verden kan dele og kommentere nettsider, bilder og videoklipp, vil den 18. januar bli tatt ned i protest mot SOPA (Stop Online Piracy Act).

SOPA er et amerikansk lovforslag som gjør det mulig å peke på mulige rettighetsbrudd og få stengt nettsider uten å måtte gå gjennom en rettssak først. Med plate- og filmbransjen i ryggen har det blitt hamret gjennom det politiske maskineriet på rekordtid, og skal etter planen stemmes over innen kort tid.

Les kommmentaren: – SOPA kan skade Internett for alltid

Reddit-maskoten vil ha frihet, og har kledd seg deretter.

Surfer du innom Reddit 18. januar vil du ikke finne det vanlige kaoset. I stedet får du opp en nettside som forteller hva som kan skje med Reddit og lignende sider dersom SOPA skulle gå gjennom. I tillegg skal det lenkes til andre nettsteder med informasjon rundt dette, og det vil være en direkte videostrøm fra SOPA-høringene i representantenes hus.

Aksjonen fra Reddit er altså en kombinasjon av protest og folkeopplysning om SOPA.

Les også: Wikipedia vil blanke ut sidene sine i protest mot SOPA

Når ut til mange

Når Reddit går til et slikt skritt vil det også merkes. Nettstedet hadde i desember 2011 mer enn to milliarder sidevisninger og nærmere 35 millioner unike brukere.

Bevisstgjøringen rundt SOPA vil heller ikke begrense seg til de som pleier å surfe innom siden i løpet av dagen. Ettersom andre medier vil ta det opp – slik som vi gjør nå – vil i hvert fall litt av budskapet nå ut til enda flere.

Reddits nedetid skal vare i tolv timer og være på dagtid i USA den 18. januar. For oss i Norge blir dette fra klokken 14.00 til 02.00.

Kilde: Blog.reddit

Les også
SOPA-dommen faller tidlig neste år
Les også
– SOPA kan skade Internett for alltid
Les også
Wikipedia vil blanke ut sidene sine i protest mot SOPA
Les også
EU taler amerikansk piratlov midt imot
annonse

Les også