Tar ned Reddit i SOPA-protest

Populært nettsted vil sørge for større engasjement.

Nettstedet Reddit, en sosial nyhetsside der brukere fra hele verden kan dele og kommentere nettsider, bilder og videoklipp, vil den 18. januar bli tatt ned i protest mot SOPA (Stop Online Piracy Act).

SOPA er et amerikansk lovforslag som gjør det mulig å peke på mulige rettighetsbrudd og få stengt nettsider uten å måtte gå gjennom en rettssak først. Med plate- og filmbransjen i ryggen har det blitt hamret gjennom det politiske maskineriet på rekordtid, og skal etter planen stemmes over innen kort tid.

Les kommmentaren: – SOPA kan skade Internett for alltid

Reddit-maskoten vil ha frihet, og har kledd seg deretter.

Surfer du innom Reddit 18. januar vil du ikke finne det vanlige kaoset. I stedet får du opp en nettside som forteller hva som kan skje med Reddit og lignende sider dersom SOPA skulle gå gjennom. I tillegg skal det lenkes til andre nettsteder med informasjon rundt dette, og det vil være en direkte videostrøm fra SOPA-høringene i representantenes hus.

Aksjonen fra Reddit er altså en kombinasjon av protest og folkeopplysning om SOPA.

Les også: Wikipedia vil blanke ut sidene sine i protest mot SOPA

Når ut til mange

Når Reddit går til et slikt skritt vil det også merkes. Nettstedet hadde i desember 2011 mer enn to milliarder sidevisninger og nærmere 35 millioner unike brukere.

Bevisstgjøringen rundt SOPA vil heller ikke begrense seg til de som pleier å surfe innom siden i løpet av dagen. Ettersom andre medier vil ta det opp – slik som vi gjør nå – vil i hvert fall litt av budskapet nå ut til enda flere.

Reddits nedetid skal vare i tolv timer og være på dagtid i USA den 18. januar. For oss i Norge blir dette fra klokken 14.00 til 02.00.

Kilde: Blog.reddit

Les også
SOPA-dommen faller tidlig neste år
Les også
– SOPA kan skade Internett for alltid
Les også
Wikipedia vil blanke ut sidene sine i protest mot SOPA
Les også
EU taler amerikansk piratlov midt imot
annonse