Tek.no

Nyhet

Sigma-optikk for speilløse systemkameraer

Are Thunes Samsonsen
11 Feb 2011 12:10

Etter at Sony nylig annonserte at de offentliggjør data som trengs for å lage Nex-kompatible objektiver, har Sigma nå annonsert at de i fremtiden vil lage optikk både for denne fatningen, samt mikro-FourThirds. Hvilken optikk og når den kommer er ikke kjent, men på CP+ har Sigma vist frem en modell av et 30mm f/2.8-objektiv for Sony Nex. Desverre har vi ikke bruksrett til bilder av den, men du finner bilde her og her.

Simga har i tillegg annonsert at de oppgraderer tre av sine eksisterende objektiver. Hvilke fatninger de vil bli tilgjengelige for er ennå ikke offentliggjort, men vi tar det for gitt at det i første omgang gjelder Sigmas egen fatning, samt Nikon og Canon, med gode muligheter for versjoner for Sony og Pentax senere.

Først ut er Sigma 50-150mm f/2.8 EX DC APO OS HSM, som foruten en ny optisk design også har fått en ny og forbedret bildestabilisator. I tillegg er nærfokusgrensen forbedret fra 100 cm til 80. Som tidligere er det ikke noe fullformatobjektiv det er snakk om her, men et objektiv for kameraer med APS-C brikke. På grunn av endringene i konstruksjon har imidlertid filterdiameteren gått opp fra 67 mm til 77 i den nye versjonen.

Neste på listen er Sigmas populære Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM II for fullformat. Denne har ikke fått bildestabilisator, noe som heller ikke er så fryktelig nyttig på så vide brennvidder som dette, men den har derimot fått ny optisk design som i følge Sigma skal begrense optiske feil. I tillegg har objektivet fått innebygget solblender og værtetting som Sigma omtaler som "splash-proof".

Sigmas 105mm makroobjektiv har til alle tider vært ansett som svært bra, og nå har også det fått en overhaling. Sigma 105mm F2.8 EX DG OS HSM Macro har i likhet med de ovenfornevnte fått en ny optisk konstruksjon, og den samme sprutsikre tetningen som det nye 12-24-objektivet. I tillegg kan det skryte av å ha både HSM-motor og bildestabilisator. Sigma spesifiserer også at dette objektivet kan brukes med deres APO telekonvertere.

Sigma har også sine egne kompaktkameraer med APS-C-størrelse bildebrikke av Foveon-typen, og den serien har nå fått et nytt medlem i form av Sigma DP2x. Oppløsningen er ikke vesentlig endret fra DP2s, men DP2x skal ha fått den samme raskere autofokusen som Sigma hadde i DP1x.

Les også: Sigma tar spranget

Les også: Stabiliserte Sigma-objektiv

Les også: Speil skaper problemer for Sigma

annonse

Les også