Tek.no

Nyhet

Lite og vanntett kamera fra Canon

Undervannskamera i oppgradert versjon.

8 Feb 2012 09:21

Canon har lansert et nytt vanntett kompaktkamera. Kameraet med navnet Canon Powershot D20 erstatter den aldrende D10 som kom i 2009.

Les også: TEST: Canon Powershot D10

Canon D10 hadde et design som var inspirert av en dykkerklokke. Hva som har inspirert Canon da de laget D20 er uvisst, men kameraet har defintivt et litt utradisjonelt utseende. Det skal imidlertid være skikkelig solid, og tåler i følge produsenten både temperaturer ned til 10 minusgrader, dykking ned til 10 meter og fall fra 1,5 meter. Er du av typen som liker å dykke enda litt dypere kan man kjøpe et ekstra undervannshus som gjør at D20 tåler dypdykk ned til 40 meter. Kameraet skal I tillegg være godt værtettet, slik at det skal holde vann og støv ute.

D10 ble bare levert i en fargekombinasjon mellom sølv og blått, mens D20 kommer i tre farger; sølv, gul og blå. Kameraet har en bildebrikke som har en oppløsning på 12,1 megapiklser. Objektivet har tilsvarende 28mm på vidvinkel, og har 5x optisk zoom. På plass er også optisk stabilisator som skal hjelpe fotografen å få skarpe bilder. Ettersom kameraet er vanntett har det et eget dykkerpogram for undervannsbruk, som skal gi riktig hvitbalanse under vann. På kameraets bakside finner man LCD-skjermen er 7,6 cm stor (3 tommer) og oppløsningen på skjermen er 460 000 punkter. Knappene på baksiden er store og oversiktlige, for at brukeren skal kunne håndtere kameraet med hansker på.

Les også: Vanntett til 12 meters dyp

Baksiden av D20.

Canon Powershot D20 har videofunksjon som filmer i full-HD, 1080p. På plass er også GPS, så du kan loggføre hvor bildene dine er tatt. Kameraet vil bli tilgjengeliggjort for salg i løpet av mai, og prisen blir på 3399 norske kroner.

Les også: Lanserer vanntett actionkamera

Kilde: Pressemelding fra Canon

Les også
Sony på dypt vann
Les også
Olympus vil bli med deg på tur
Les også
Olympus med nytt tøffingkamera
Les også
Her er et kamera for friskuser
Les også
Nytt actionkamera utfordrer GoPro
Les også
Ta bilder på 30 meters dyp
annonse

Les også