Til hovedinnhold

HTC One X skal rocke ørene dine

Nå har ingeniørene fra Beats Audio bidratt med maskinvare også.

Musikkspilleren er sammen med kamera og kjapp prosessor det som skal sørge for at HTC One X er en mobiltelefon som skiller seg fra mengden. Musikkprodusenten ZOO (John Andersson) som for tiden jobber med den nye singelen til Kylie Minogue, var i går hyret inn av HTC for å forklare de nordiske teknologijournalistene hvorfor HTC One X er den beste musikkmobilen du kan få.

Spiller det du ikke kan høre

– Når jeg jobber med musikken jobber jeg med et bredt spekter av frekvenser. Noen av dem er så høye eller lave at du ikke kan høre dem, men de påvirker likevel hvordan du oppfatter musikken. Alle ledd i denne prosessen er viktige, sa ZOO, og trakk frem konverteringen fra digitalt til analogt signal i telefonen som ett av de viktigste, i tillegg til valg av øreplugger og kabler.

Han kunne også fortelle at kablene fra Monster var bedre enn sitt rykte, og at han foretrakk å bruke monsterkabler i sitt studio.

Ny maskinvare

HTC har latt ingeniørene i Beats boltre seg så fritt som det er fysisk mulig å gjøre i en mobiltelefon. Resultatet er en nyutviklet DAC som skal hindre at signalet påvirkes av støy ved konvertering fra digitalt til analogt format. Spenningen på lydutgangen er doblet fra 0,5 V til 1 V, og sammen med gode øreplugger skal dette bidra til at signalet ikke taper seg på veien frem til trommehinnene dine.

Denne gangen har HTC ingen planer om å legge ved Beats-øreplugger, slik de gjorde med Sensation XL og Sensation XE.

Uavhengig av hodesett

HTCs innleide musikkprodusent hadde med seg en miks fra Kylie Minogues siste single, så vi skulle få høre hvordan den egentlig skal være.

– Den nye DAC-en vil sammen med algoritmen fra Beats sørge for at du får bedre lyd, samme hvilket hodesett du har, forklarte Graham Wheeler.

– Hodesettene fra Beats er tunge i bassen, men de er svakere på mellomtoner. Ødelegger ikke det for lydbildet produsenten har jobbet frem?

– Dette er et bevisst valg. Hipp-hoppere og ungdom vil ha trykk i musikkbildet og foretrekker headsett som forsterker dette, svarer ZOO.

– Men vil du høre musikken slik den er ment, må du velge et headsett med flatere profil. Beats produserer det også, legger han til.

Dine preferanser avgjør

Sagt på en annen måte – liker du mobilmusikk med mye trykk i bassen, velger du HTC One X og øreplugger fra Beats. Skal du høre klassisk musikk og nyte hele frekvensområdet, velger du HTC One X, og et mer balansert headsett. Du kan også velge om du vil skru av Beats-funksjonen. Dette er en programvare som skal pynte lydbildet så det høres bedre ut i ørepluggene fra Beats. På de nye One-modellene virker for øvrig beats-algoritmen også på musikk som strømmes, for eksempel fra Spotify eller Wimp, eller spilles i tredjepartsapplikasjoner.

- Selv musikk som er hardt komprimert i mp3-format vil få et løft om du hører på den med nye HTC One X, hevder Wheeler.

Er dette bare skryt? Hører vi forskjell på Sensation XE og One X? Det er blant tingene du får svar på når vi er ferdige med å teste HTC One X.

Mens du venter kan du lese om vår første sniktitt på HTC One X

Les også: Slik fungerer HTCs firekjernerprosessor

annonse