Til hovedinnhold

Denne SSD-en kommer med en farlig knapp

Ett trykk, og all data blir destruert.

SSD-produsenten Runcores nye SSD-serie er ikke for alle. I tillegg til å fungere som et vanlig lagringsmedium kan Invincible-SSD-ene nemlig by på fysisk destruering av minnemodulene, slik at du, eller dine argeste fiender, aldri vil kunne få tak i dataen igjen.

1, 2, 3, destruer

For å slette dataen for evig og alltid kommer SSD-en med én rød knapp, og én grønn knapp. Den grønne er for "normal" sletting, hvor filene blir slettet, men SSD-en fortsatt er inntakt. Den røde knappen er imidlertid langt skumlere. Så fort den blir trykt sendes en kraftig elektrisk ladning direkte inn gjennom kontrolleren og inn i minnemodulene.

Ikke overraskende medfører det til at minnemodulene blir ødelagt, og dataen blir umulige å lese igjen. Se videoen under for en demonstrasjon.

Ikke så rask

Annet enn denne sikkerhetsfunksjonen er ikke SSD-en så mye å skryte av. Med en SATA II-tilkobling og ytelse på rundt 240 MB/s på lesing og 140 MB/s på skriving er den langt fra den raskeste SSD-en på markedet.

Dette er imidlertid ikke en SSD ment for forbrukermarkedet, men heller regjeringen, forsvaret og andre institusjoner der sikkerhet prioriteres høyere enn ytelse.

Runcore Invincible kommer i både 1,8-tommer- eller 2,5-tommer-størrelse, i kapasiteter fra 16 GB til 512 GB. Hva prisen vil være er ikke sikkert, og heller ikke om du noen gang vil kunne kjøpe den.

Les også: Disse SSD-ene anbefaler vi

Spol til 2:30 for selve destrueringen.

(Kilde: Sweclockers)

Les også
Western Digital vil fylle harddisker med helium
Les også
Gjør MacBooken din fire ganger raskere
Les også
SSD-prisene er halvert
Les også
Nå blir det enklere å bytte til SSD
Les også
Denne kan gi superrask lagring
Les også
Seagate når milepæl i lagringstetthet
Les også
Spår SSD-ene en kjip fremtid
Les også
SSD-en du kan skjære med
annonse