Tek.no

Nyhet

Finn tyvegodset på nett

StolenCameraFinder er en fiffig nettside som kan hjelpe deg om du har blitt frastjålet kameraet ditt.
1 Mai 2011 14:29

Å bli frastjålet kameraet sitt er ikke særlig hyggelig. Det er nærmest umulig å få det tilbake, ved mindre tyven plutselig blir grepet av akutt dårlig samvittighet og bestemmer seg for å levere det tilbake til eieren.

Ettersom dette ikke skjer i de fleste tilfeller, har programmeren Matt Burns laget en stilig nettside som enkelt kan hjelpe deg å finne tilbake til ditt tapte kamera.

Les også: GUIDE: Trenger du egen kameraforsikring?

Alle digitalkameraer lagrer skjult informasjon hver gang du tar bilder. Denne informasjonen, som kalles EXIF, lagrer blant annet kameraets serienummer, kameramodell, dato og annen unik informasjon for akkurat ditt kamera. På denne måten kan man bruke denne informasjonen til å identifisere kameraet som bildet er tatt med.

Les også: GUIDE: Når da skal fotografere på ferie

Det er akkurat denne informasjonen som stolencamerafinder.com bruker for å finne kameraet ditt. Den bruker EXIF-informasjonen til å søke i to databaser. Den ene er Flickr, kjent for å være en av verdens største fotosider. Flickr lagrer alle EXIF-data som kameraet ditt har, og man kan derfor spore denne via Flickrs API-nøkkel. Den andre databasen er en plugin til Google Chrome, som i bakgrunnen lagrer alle serienumre til bilder som vises i nettleseren din i en egen database.

Nettsiden fungerer slik at man enten kan skrive inn kameraets serienummer, eller så kan man velge å bare dra et bilde fra pcen over i en firkant som vises på nettsidens forside.

For at siden skal fungere er man avhengig av at databasen inneholder flest mulig serienummer og bilder. Man kan derfor hjelpe til ved å installere et lite program som laster opp ulike serienummer som finnes på datamaskinen, eller man kan laste ned pluginen fra Google Chrome. Mer informasjon om dette finner du på nettsiden.

Les også: Hvem stjal kameraet ditt?

Kilder:
www.stolencamerafinder.com
www.petapixel.com

Les også
Adobe holder seg oppdatert
Les også
Se verdensrommet i 8K
annonse

Les også