Her er de beste bilappene

Dette er mobilprogrammene som kan gjøre bilhverdagen mye enklere.

Bilkjøring er en stor del av hverdagen for mange, og det er derfor et hav av mobilapper som har som mål å gjøre hverdagen bedre.

Noen apper er geniale i et nødstilfelle, mens andre kan gjøre enhver kjøretur bedre. Andre igjen er i grunn ren og skjær underholdning.

Under har vi samlet noen av de beste, og vi har ikke diskriminert på om det er gratis eller betalingsapper. Alle applikasjonene er tilgjengelig på iPhone, og mange er også tilgjengelig på Android-telefoner.

Nytte

Vegvesenets «Bil og tilhenger»

Vegvesenets "Bil og tilhenger".

Det er mange applikasjoner som frem til nå har benyttet seg av Statens vegvesens data og i mange tilfeller tatt godt med penger for å videreformidle dette til deg som en mobilapplikasjon.

Nå har de selv bestemt seg for å ta mer kontroll, og først ut er appen «Bil og tilhenger», som blant annet gir varsel om EU-kontroll, lar deg finne eieren til andre biler, finne registreringsummer på avskiltede biler og som hjelper deg med å finne ut hva slags tilhenger du kan bruke.

AppStore - Google Play

Car Finder

Dette er applikasjonen for deg som ofte gateparkerer på nye steder, men som kanskje ikke har verdens beste stedsans. Applikasjonen lar deg registrere GPS-posisjonen til der du parkerer, og geleider deg tilbake til bilen når du trenger det.

AppStore - Google Play

Parkering Oslo

Parkering Oslo.

Kommunens egen parkeringsapp med både oversikt over parkeringsplasser, parkeringsregler, informasjon om bøter, inntauing og lignende. Flere byer har også sine egne mer eller mindre gode løsninger.

AppStore - Google Play

EasyPark

Det har vært skrevet mye om dette selskapet, men tjenesten de tilbyr er i alle fall nyttig. Du kan betale og administrere parkeringen din med mobilen, noe som gjør at du bare betaler for den tiden du faktisk står på et sted.

AppStore - Google Play

NAF

En applikasjon som egentlig skal gi NAF-medlemmer bedre oversikt over sine medlemsfordeler, som for eksempel hvor i nærheten du kan få rabatter. Men det er også flott for veihjelp for ikke-medlemmer – samt tekniske tips og tips for kjøring i utlandet.

AppStore

Bensinpris og NAF Bensin

Bensinpris.

Det er nå to store sosiale tjenester som skal hjelpe deg med å finne billigst mulig bensin i nærheten av der du er.

Med prisvariasjon på opp mot to kroner, er dette applikasjoner som i beste fall kan spare deg for hundrelapper ved hver fulle tank. Tjenestene er dessverre ikke bedre enn informasjonen de får fra brukere landet over.

Bensinpris: Appstore - Google Play

NAF Bensin: AppStore

Statoil

Bensinstasjonene selv forsøker også å kaste seg på apptrenden. Selv om de ikke hjelper deg med å finne billigst bensin, så hjelper Statoil deg i alle fall med rabattkuponger, kjørebok, EU-kontroll og hvor den nærmeste bensinstasjonen faktisk er.

AppStore - Google Play

Navigasjon

Det er svært mange GPS-løsninger å velge mellom til vidt forskjellig pris. Vi har plukket ut noen i forskjellige prisklasser.

TomTom Nordic

TomTom Nordic.

TomTom er kanskje den mest anerkjente produsenten av GPS-er, og har gjort en vellykket overgang til mobilmarkedet. Deres løsninger er både gode, populære og relativt kostbare.

AppStore

CoPilot Live Nordics

CoPilot Live Nordics.

CoPilot er langt i fra like kjent som TomTom, men er en relativ billig løsning som det er overraskende mange som sverger til - og som har fått svært gode tilbakemeldinger.

AppStore - Google Play

NAVV Scandinavia

Fullverdig GPS-navigasjon til bare 84 kroner? Ja, det er det NAVV mener de har i denne applikasjonen. Den er ikke like avansert som de beste, men gjør jobben sin.

AppStore

Global Navigator

Det er faktisk mulig å få GPS-løsning på mobilen uten å betale for det, og det er nettopp det Global Navigator er. Tjenesten bruker en Google Maps-integrasjon, noe som betyr at det hele kun blir å se ovenifra og du må være koblet til nett for å fortløpende laste ned kart.

AppStore

Waze Social GPS & Traffic

En trafikkvarsler basert på andre brukeres GPS-oppdateringer, og den foreslår alternative ruter når det kø.

AppStore - Google Play

Diverse

GPS Speed

GPS Speed.

Ikke all verden hokus-pokus med denne applikasjonen, hvis hovedfunksjon er å vise deg nøyaktig hvor fort du kjører til enhver tid.

AppStore - Google Play

Dynolicious

Tøffe biler som Nissan GT-R og andre råskinn har G-kraft-måling for å vise hvordan bilen håndrer kreftene i svingene. Men med denne applikasjonen trenger du ikke slike fancy biler for å få denne informasjonen.

AppStore

Dynolicious holder også oversikt på akselerasjonen din - og påstår også at den takler hestekrefter. Sistnevnte er vel heller tvilsomt.

Trafikk

Denne enkle appen henter trafikkinformasjon om trafikkflyt fra Statens vegvesen, og fungerer på mange måter som en forenklet utgave av Vegvesenets nettsider. For dette må du betale 21 kroner.

AppStore

Les også Dette er de essensielle Android-appene

Les også
TomTom Start 25: Koster mer enn den smaker
Les også
Denne mobilholderen ødelegger ikke interiøret
Les også
TomTom GO Live 1005: Denne GPS-en er kongen av trafikken
Les også
Mio Spirit 687: Rimelig GPS med stor skjerm
Les også
Garmin Nüvi 3590: Perfekt GPS for deg som skal både kjøre og gå
Les også
Slik blir du lurt til å installere falske apper
Les også
Dette er de skjulte Android-perlene
Les også
Appen som gir deg råd om boligkjøp
Les også
Dette er de essensielle iPhone-appene
Les også
Flytt påskemoroa til nettbrettet
Les også
TomTom GO Live Top Gear edition: Jeremy viser deg veien forbi køene
Les også
Apps for navigasjon i skog og mark: Den beste GPS-appen for tur, jakt og sportsfiske
Les også
Test av ti ungdomsmobiler
Les også
Med denne kart-appen finner du frem på fjellet
Les også
Betal for piggene med mobil-app
Les også
- I 2020 er vi avhengige av apps
Les også
De beste Android-appene fra 2011
Les også
Hvilken opplysnings-app bør du velge?: Ikke ring for å få et nummer!
Les også
Her er våre 21 favoritt-apper
Les også
iPhone-app parkerer bilen for deg
Les også
Ta bedre bilder med mobilen
Les også
Endelig Google Maps-navigasjon i Norge
Les også
App erstatter parkeringslapp
annonse