Nyhet

PC-bordet blir enda bedre

Surface 2.0 gjenkjenner fingre, hender og objekter.

Microsoft og Samsung har bragt science-fiction ett skritt nærmere science med Surface – en ren trykkskjermbasert PC formet som et bord. Første utgave kom i 2007, og nå skal endelig Surface 2.0 bli lansert i samarbeid med Samsung, i form av produktet SUR40.

Surface 2.0 kjører på en AMD Athlon II X2 2,9 GHz tokjerneprosessor og Radeon 6700M grafikkort med støtte for DirectX 11. Oppløsningen på LCD-skjermen er 1920 x 1080 (Full HD), og skjermstørrelsen er på 40 tommer.

Lysfølsom

Operativsystemet til det slankere og lettere Surface 2.0 er Windows 7, og bord-PC-en kan til og med bli festet vertikalt på veggen eller i andre kombinasjoner hvis det er ønskelig.

Av andre spennende egenskaper finner vi PixelSense – små sensorer mellom pikslene i bildet som kan oppdage lys. Det er via disse sensorene trykkfølsomheten stammer fra, og ikke fra såkalte kapasitive eller resistive sensorer. Dette betyr at Surface 2.0 kan lese QR-koder, hele håndbevegelser og tekst.

Surface 2.0 gjenkjenner altså fingre og hender, i tillegg til andre objekter som kan bli plassert på LCD-panelet. Det er også støtte for opptil 50 ulike trykkpunkter samtidig.

Pris og tilgjengelighet

Surface 2.0 ble først tilgjengelig for forhåndsbestilling i november for 8400 dollar, eller godt over 50 000 kroner. Vil man ha med en bordenhet og stativ i tillegg, blir prisen på 9049 dollar, eller 55 000 kroner. Prisen vil sannsynligvis bli dyrere her til lands.

Den nye og slanke bord-PC-en skal bli sendt avgårde til kunder fra og med denne måneden.

(Kilde: Samsung)

Les også
Microsofts nye Surface-bord byr på en helt unik opplevelse
Les også
Yoga kan vris hele veien rundt
Les også
Ett tastatur for smarttelefon og PC
Les også
Større, tynnere og lettere fra Samsung
Les også
– Kinect kommer til Windows i februar
Les også
Nå kommer Samsungs Slate PC
annonse