Til hovedinnhold

Dette kan være iPhone 5SE

Lekket bilde viser angivelig Apples kommende 4-tommer i boksen sin.

Timesnews/Tek.no, montasje

Apple selger telefoner i bøtter og spann, men har de to siste årene kun lansert telefoner med 4,7 og 5,5 tommer store skjermer. iPhone 5S selges riktignok fortsatt, men den begynner definitivt å bli overmoden for utskiftning. Derfor ventes det også at Apple faktisk vil lansere en ny 4-tommers iPhone – faktisk allerede på et arrangement 15. mars. Men ryktene og lekkasjene har vært få og sparsomme – hva får vi egentlig se?

Nå melder GSMArena om et bilde som kan oppklare forvirringen.

Bildet du ser under ble opprinnelig lekket av den britiske nettsiden Timesnews, og viser det som angivelig er iPhone 5SE mens den pakkes ut av boksen sin.

Slik ser hele bildet av den nye telefonen ut. Her kan vi tydelig se både 2,5D-skjermen og iPhone 5SE-navnet.
Timesnews

Telefonen vi ser oppi boksen stemmer definitivt ganske godt med tidligere rykter. Den har samme størrelse som iPhone 5S, men henter designet rett fra storebrødrene iPhone 6S og 6S Plus. Her blir det altså både avrundet 2,5D-skjerm og generelt ganske runde former på resten av telefonen også.

Her ser vi tydelig at av/på-knappen er flyttet til siden.
Timesnews/Tek.no, montajse

Som vi ser av bildene er også av/på-knappen flyttet fra toppen til høyresiden, slik som på 4,7- og 5,5-tommeren. Akkurat dette stemmer ikke med opplysninger vi tidligere har fått om telefonens design, men ellers ser ryktene ut til å være nogenlunde samstemte.

Ikke iPhone 6C eller 7C, men iPhone 5SE

Utover dette er det ikke så veldig mye vi kan fortelle utifra bildet, som ikke viser så mye av verken sidene eller baksiden på det som visstnok skal være iPhone 5SE. i toppen kan vi se en høyttalergrill og frontkamera av samme slag som på de øvrige modellene, og nederst er den sedvanlige Touch ID-knappen.

Telefonen på bildet ser ut til å være i Stellargrå-fargen, men det forventes naturligvis at de tre andre fargene Gull, Rosegull og Sølv også vil bli tilgjengelige ved lansering.

Sølv, Gull, Stellargrå og Rosegull: alle fargene dagens generasjon iPhone kommer levert med.
Apple

Videre «bekrefter» også boksen i bildet at navnet virkelig blir «iPhone 5SE», og ikke verken «iPhone 6C» eller «iPhone 7C» som tidligere rykter fortalte oss. Dersom bilde virkelig viser den ekte, endelige modellen, altså.

Samme prosessor som storebrødrene

For øvrig forventes det at 5SE får den samme Apple A9-prosessoren som iPhone 6S og 6S Plus. Det ventes imidlertid ikke støtte for 3D Touch (trykkfølsom skjerm), og der de to storebrødrene har 2 GB minne (RAM) skal 5SE visstnok «bare» ha 1 GB å rutte med.

Telefonen som erstattes: iPhone 5S.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Kameraet er ryktemølla ikke enig med seg selv om, og mens GSMArena melder om 8 megapiksler, kan Timesnews og atter andre melde om at joda, det blir 12 megapiksler her også. Forvirringen er altså komplett.

Timesnews hevder uansett å vite at modellnumrene til telefonen vil være A1622 and A1723, avhengig av region, og at du får to valg på lagringssiden: 16 eller 64 GB. Batteriet blir på sin side på knappe 1 642 mAh, noe som ved første øyekast ikke skulle tilsi så ekstremt imponerende batteritid.

For øvrig forventes utsalgsprisen å bli på mellom 450 og 500 dollar, noe som tilsvarer omtrent 4 000 til 4 500 kroner. Med norske avgifter i tillegg er vi nok fort oppe i rundt 5 000 kroner, som er rundt det iPhone 5S selges for i dag.

Det blir uansett svært spennende å se hva Apple faktisk lanserer den 15. mars.

Det er andre enn Apple som også har spennende mobiler på gang:
Dette kan være den første smakebiten fra HTC One M10s kamera »

(Kilde: GSMArena, Timesnews)

annonse