Til hovedinnhold

Windows 10 kommer til å endres kraftig neste år

To store oppdateringer er planlagt.

Kurt Lekanger, Tek.no

Allerede da Windows 10-lanseringsdatoen ble kunngjort ble det klart at operativsystemet skulle få flere store oppdateringer kjent som «Redstone». Redstone 1-oppdateringen ble sluppet i begynnelsen av august, og nå har Microsoft bekreftet at det kommer to store oppdateringer neste år.

Dette kommer frem av et innlegg på Microsofts tekniske blogg nylig. I innlegget opplyses det at Redstone 1, også kalt Windows 10 Anniversary Update, blir den siste i 2016, og at to såkalte «feature»-oppdateringer kommer i 2017.

Den nylig lanserte Windows 10 Anniversary Update blir dermed den eneste store oppdateringen av operativsystemet i år.

Microsoft

Kommer trolig til våren og høsten

Redstone 2 var opprinnelig også ment å komme i 2016, men som blant andre ZDNet meldte i mai ble denne oppdateringen forskjøvet til 2017 for å sikre at den neste bølgen av Windows 10-enheter kommer med denne versjonen, hvorav én trolig er Surface 4.

Redstone 2 og Redstone 3 er ventet å bli lansering på henholdsvis vår- og høstparten, men noe nærmere dato foreligger ennå ikke. Det er også uvisst hva oppdateringene vil ha å by på.

Blant nyhetene i Redstone 1 var en mer strømgjerrig Edge-nettleser med støtte for utvidelser og en ny «Windows Ink»-funksjon som samler alle programmer og funksjoner som støtter bruk av penn i et eget område. Oppdateringen bød også på en «Dark Mode», som gjør grensesnittet mer behagelig for øynene.

Det har vært gratis å oppdatere til Windows 10 for tidligere Windows-brukere: Det ble det imidlertid slutt på nylig »

(Via MSPowerUser)

annonse