Tek.no

Nyhet

Dette skal være en av de kraftigste strømmepinnene hittil

Roku lanserer en ny og potent utgave av sin Chromecast-konkurrent.

Roku
6 Apr 2016 11:30

Sist vi hørte fra Roku var i forbindelse med en ny, 4K-klar strømmeboks, men selskapet er nok mest kjent sin Chromecast-lignende strømmepinne. På bloggen sin har selskapet avslørt den nyeste versjonen av sin «Streaming Stick», som definitivt kommer til å hevde seg på markedet.

Den største nyheten er at pinnen nå kommer med en firekjerners prosessor, riktignok uspesifisert, noe som skal gjøre den hele åtte ganger raskere enn forgjengeren.

MIMO-støtte og privat lytting

Til sammenligning har for eksempel Chromecast 2 kun en tokjerners prosessor av typen ARM Cortex-A7, så når det gjelder prosessorkraft har nok den nye Roku-pinnen en fordel. Med en amerikansk pris på 50 dollar er den riktignok også et hakk dyrere.

Ellers ser ikke alle spesifikasjonene ut til å foreligge, men pinnen har blant annet støtte for tobånds MIMO (Multiple Input, Multiple Output), som innebærer bedre deling av den tilgjengelige båndbredden mellom enhetene.

Den støtter også «privat lytting», som innebærer at man kan bruke hodetelefoner med mobilen eller nettbrettet til å lytte på innholdet som strømmes uten å forstyrre andre i nærheten.

Pinnen kommer med egen fjernkontroll.
Roku

Bedre operativsystem

Pinnen kommer med det nye operativsystemet Roku OS 7.1, som skal by på bedre navigering og bedre søkefunksjoner, blant annet samling av TV-serier og filmer i egne kategorier. Det er også verdt å merke seg at den nye Roku-strømmepinnen kommer med egen fjernkontroll, men man kan også bruke mobilen som fjernkontroll via Roku-appen.

De ytre målene er på 8,3 cm x 2 cm x 1,3 cm. Produktet koster altså 50 dollar i USA, som tilsvarer cirka 416 kroner. I likhet med de forrige Roku-produktene er det uvisst om eller når pinnen kommer til Norge. Mer informasjon finner du på bloggen.

Googles strømmepinne skal kanskje bygges inn i TV-er: Selskapet skal være i samtaler med flere TV-produsenter »

(Via Ubergizmo)

Les også
Chromecast kan få to solide utfordrere fra Microsoft
Les også
Snart kan alle TV-er få Chromecast innebygget
Les også
Asus RT-AC5300: Asus RT-AC5300 koster nesten 5500 kroner
annonse

Les også