Tek.no

Nyhet

Kanye West la ut sitt nye album kun på Tidal – ble «straffet» av piratene

Brukere likte dårlig den eksklusive Tidal-lanseringen og kastet seg over piratversjonen.

s_bukley/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
18 Feb 2016 11:35

Musikkstrømmetjenestene er stort sett populære blant forbrukere, men eksklusivitet er som regel ikke noe som blir godt mottatt blant forbrukere, noe den kjente rap-artisten Kanye West nylig fikk erfare.

Som TorrentFreak melder kunngjorde West nylig på Twitter at sitt nye album «The Life of Pablo» kun ville komme på strømmetjenesten Tidal og aldri legges ut for salg. Dette førte til misnøye og frustrasjon blant fans som ikke ønsker å tegne abonnement - med «piratfest» som resultat.

Kastet seg over torrentfilen

Til tross for hva Kanye tvitret skal albumet nemlig ha blitt lagt ut for salg i en kort periode, noe som selvsagt gjorde at piratversjonene kjapt dukket opp på torrentsider. På grunn av den begrensede Tidal-lanseringen tok denne versjonen av temmelig raskt.

Wests album fikk nylig en eksklusiv lansering på Tidal, til fansens skuffelse.
Skjermdump

Ifølge TorrentFreak sine beregninger ble piratversjonen av albumet lastet ned hele 500 000 ganger bare i løpet av den første dagen. På tirsdag lå albumet på topp blant de mest delte musikk-torrentene på The Pirate Bay.

Populær blant artister

På tirsdag skal den mest populære torrentfilen i tillegg ha blitt delt av 10 000 personer samtidig. Dette skal være blant de høyeste tallene som er registrert for en ny musikklansering hittil, ifølge TorrentFreak.

Tidal er ganske populær blant mange artister og ble aktivt promotert av et knippe kjendiser i forbindelse med USA-lanseringen i fjor, deriblant nettopp Kanye West. Grunnen er at Tidal av mange oppfattes som et bedre alternativ enn Spotify fordi den ikke tilbyr gratisabonnement, samt et eget abonnement som gir musikk i CD-kvalitet til dobbel pris.

Snart kan enda en konkurrent entre musikkstrømme-markedet: Nettbutikken Amazon skal visstnok pusle med slike planer »

(Via Engadget)

Les også
Game of Thrones er tilbake, og piratene går mann av huse for å laste serien ned ulovlig
Les også
Tidal saksøkes for å ikke betale artister
Les også
Avslører dette bildet at Kanye West bruker The Pirate Bay selv?
Les også
Kanye West vil saksøke The Pirate Bay etter fiasko-lanseringen på Tidal
Les også
Apple Music ble akkurat bedre på Android enn iOS
Les også
Dette skjer når du spiller en låt fra Spotify
Les også
Tidal skal begynne med TV-serier
annonse

Les også