Til hovedinnhold

Ny Firefox-funksjon lar deg enkelt surfe og chatte sammen med venner

Mozilla utvider videochat-funksjonen i siste versjon av nettleseren.

Shutterstock / montasje (tek.no)

For rundt ett år siden introduserte Mozilla en Skype-lignende funksjon i Firefox-nettleseren, i samarbeid med operatøren Telefonica. Funksjonen kalles Firefox Hello og gir deg videochat og tale, samt tekst-chat direkte i nettleseren.

Nå har Mozilla utvidet Firefox Hello, slik at du også kan dele faner i nettleseren med en venn.

Slik bruker du den nye funksjonen

For å kunne bruke den nye funksjonen trenger du versjon 45 eller nyere av Firefox. Nettleseren oppdaterer seg til nyeste versjon automatisk, men hvis du er utålmodig kan du sjekke om du har den nyeste versjonen ved å gå til Om Firefox i menyen. Nedlasting av den nyeste versjonen starter automatisk hvis du ikke allerede har den, og så må du trykke en knapp for å starte nettleseren på nytt.

Så snart du har oppgradert til versjon 45, er du klar til å begynne å dele nettleserfaner med venner. Det fine med Firefox Hello er at den ikke krever at du eller vennene dine er registrert eller innlogget for å bruke funksjonen.

Når du er klar, finner du den lille snakkeboblen nesten øverst til høyre i nettleseren:

Trykk en gang på snakkeboblen, og klikk deretter på «surf på nettet sammen med en venn».

Firefox Hello dukker nå opp i et vindu nederst til høyre i nettleseren. Har du et web-kamera vil du se et videobilde av deg selv i bakgrunnen:

Det opprettes nå automatisk en unik lenke som du kan dele med andre. Du kan enten kopiere lenken til utklippstavlen, sende den som e-post eller dele på Facebook.

Så snart vennen din har fått lenken av deg og klikker på den (eventuelt limer den inn i Firefox), får dere kontakt – og alt du gjør i nettleseren vil vises hos den andre. Skifter du fane i nettleseren, eller åpner en ny fane, vises denne fanen hos vennen din. Men det er bare du som har startet chaten som kan klikke på lenker – det er altså kun en visning av skjermen som dukker opp hos mottakeren:

Videochatten fungerer som i tidligere versjoner av Firefox Hello, og dere kan skrive meldinger til hverandre. Hvis du av en eller annen grunn ikke ønsker video, eller vil skru av lyden, er det bare å trykke videokamera- eller mikrofon-knappene.

Du finner en oversikt over alle endringene i Firefox 45.0 her.

Vi vil gjerne høre fra deg: Hvordan ser din nettleser ut? »

Få også med deg vår nettleserguide » (Tek Ekstra)

annonse