Til hovedinnhold

Nå får også alle Hello- og Talkmore-kunder fri fart

Uten tillegg i prisen.

Colourbox/faksimile

Telenor har allerede annonsert at deres kunder får fri fart på permanent basis fra nyttår. Telia gjorde nylig det samme, men er hakket mer generøse ved at også kunder som leier plass i deres nett får det samme.

Nå kommer også Telenor-kunden Hello med samme lovnad: Alle kunder får fri fart på permanent basis fra og med i dag - uten tillegg i prisen. Det samme melder Talkmore fredag at de gjør.

– Ikke lenger fartsdiskriminering

Hello-sjef Thomas Sandaker.
Kurt Lekanger, Tek.no

Hellos fri fart fremstår som et lite paradoks i og med at Hello-sjef Thomas Sandaker lenge har forkynt at fart langt fra er så viktig som størrelsen på datapakken, noe vi selvfølgelig ikke er helt uenige med ham i.

Fri fart hos Hello er opptil 300 Mbit/sek, men de fleste vil kunne oppnå rundt 100 Mbit/sek, ifølge selskapet.

– Nå som farten er sluppet fri på permanent basis og vi endelig kan erklære fartsdiskusjonen for død og begravet, er det på tide å snakke om det som er viktig for kundene – nemlig størrelsen på datapakkene og prisen man betaler for disse. Vi er glade for at kundene ikke lenger fartsdiskrimineres basert på hvilken operatør de har valgt, men vi må samtidig påpeke at de aller færreste vil merke noe særlig til denne endringen, sier Sandaker i en pressemelding i forbindelse med frislippet.

Operatøren gjorde selv en spørreundersøkelse i høst, hvor 68 prosent svarte at de ikke hadde merket noe til fri fart-kampanjen som har rullet og gått blant alle norske leverandører.

Data og pris

Hello-sjefen oppfordrer kundene til å ha fokus på to ting:

– Mobilabonnementet er blitt som melk og brød – noe vi bare må ha. Nå som fart ikke lenger er en differensiator er det lite som skiller de ulike tilbyderne. Dette gjør at vi står igjen med to avgjørende faktorer: Størrelsen på datapakken - og prisen på denne. Fokuserer kundene på dette finner de trolig det abonnementet som er best for dem.

Med frislippet hevder for øvrig Hello seg sannsynligvis enda sterkere i toppen av våre månedlige kåringer av Norges beste mobilabonnement.

De ligger helt i pristoppen i alle våre kategorier, men har så langt vært utenfor vurderingen i enkelte av kategoriene fordi de kun har tilbydt 10 Mbit/sek. Det blir det altså endring på nå.

annonse