Nyhet

Elon Musk er redd at datamaskiner kan bli for smarte

Vil unngå «Terminator»-situasjoner.

Det er ingen tvil om at Elon Musk er glad i framtidsrettet teknologi. Han er både skaperen av elbil-selskapet Tesla Motors og romtransport-selskapet SpaceX, og erklærte nylig at han jobber for å gjøre USA til verdens kjerne for solcelle-teknologi.

Vi må heller ikke glemme Hyperloop-prosjektet til Musk, det grensesprengede toget som kan bli en transportrevolusjon hvis noen tør å bygge det.

Men, selv om han jobber iherdig for å bringe teknologien videre, er han redd for hva framtiden har å by på. Det er spesielt forskningen innen kunstig intelligens som skremmer den sør-afrikanske milliardæren.

Frykter Terminator-tilstander

I et intervju hos den amerikanske TV-kanalen CNBC kunne han fortelle at han har investert i en rekke selskaper som driver med kunstig intelligens. Angivelig ikke for å å tjene penger, men for å få et godt innblikk i hvor utviklingen er på vei, og hvor langt de har kommet.

I intervjuet kommer det frem at det mest skremmende for Musk er at maskinene blir for smarte. Det kan få uante følger, mener Musk, og referer til sci-fi-filmen Terminator, hvor et intelligent datasystem kalt SkyNet har tatt over kontrollen på Jorden i framtiden.

— Altså, det har jo vært filmer om dette, som Terminator. Jeg tror ikke de forventet å skape det utfallet de gjorde i den filmen [ved å forske på kunstig intelligens], fortalte Musk.

En del av intervjuet var sagt med en spøkefull tone, og vi trenger neppe å være urolige for Terminator-tilstander med det første. Musk påpeker likevel at det er viktig å tenke på følgene man gjør, uansett hva slags forskning man driver med.

— Det kan bli noen skumle utfall. Vi bør prøve å gjøre at utfallene blir gode, ikke dårlige, konkluderte Musk.

Musk har mange rare planer:
Her tar Elon Musk «en Iron Man»

(Kilde: CNBC, The Verge, The Guardian)

annonse