Nyhet«Smått men rått» på Computex (Del 1 av 3)

Predator G1 er høy og tynn, men også stinn av krefter

Acer Predator G1 ser kanskje pinglete ut, men det er fordi den er kvitt dødvekten.

Selv om det stadig er en og annen «gærning» som måker på med et stort tårn når han skal bygge seg en dugelig spill-pc, heller vel i det minste en liten overvekt av oss mot at pc-en ikke bør få ta over hele stua selv om det er artig og alt det der.

Fra det økende tilbudet av ferdigbyggede spill-pc-er å dømme blir også brorparten av oss stadig «slackere», og når vi ikke gidder å bygge spillbeistene våre selv er det jo godt at andre gjør det for oss.

Og, heldigvis, om det var noe annet som stod nesten like mye i fokus som VR på årets Computex-messe, så var det små og kraftige spillmaskiner.

Vi ønsker å trekke frem tre maskiner fra henholdsvis Acer, Asus og MSI, som til tross for størrelsen slettes ikke er til å flire av. Deres «Predator G1», «ROG G31» og «Aegis» er nemlig tre godt skjulte – om ikke akkurat anonyme – spillbeist som trives like godt på kontoret eller gutterommet som i bagen din på vei til er LAN.

I denne saken serverer vi en gjennomgang av Acers syltynne Predator G1, men ikke gå glipp av de andre sakene:

– Villedende liten

Acer beskriver selv sin Predator G1 som villedende liten, og vi forstår nøyaktig hva de mener når vi ser den. Mens Predator G1s form minner oss mest om en tynnklient for kjedelig kontorbruk, sender utformingen ellers et tydelig signal om at denne maskinen handler om å ha det moro. Og, det skulle du alltids klare, for i denne utrolig tynne saken har Acer fått plass til noen skikkelig saftige komponenter.

At selskapet har utnyttet de tilgjengelige 16 literne godt er noe som gjenspeiles i at blant annet det heftige grafikkortet GTX Titan X står på listen over potensielle beboere, og det samme gjør en av Intels 6. generasjon Skylake-prosessorer.

Vi håper bare boforholdene er gode og at Predator G1s innbygere får både frisk luft og nok energi til å trives. Og, selvsagt at Acer skjønner at de må få inn Nvidias nyeste grafikkortserie «fort som svint» om de vil at noen skal ta med seg en hjem – men dette jobbes det nok med.

Vidt spekter av modeller

Foreløpig stiller Predator G1 med grafikkort fra GTX 960 i bunn til nevnte GTX Titan i topp. Med seg får valgte grafikkløsning en Intel Core i5- eller i7-prosessor fra nevnte Skylake-familie.

Selvsagt er det DDR4-minne som gjelder, med opptil 64 gigabyte kapasitet kjørende på 2133 MHz. Selve lagringsminnet er det en standard 2.5-tommers SSD som står for, og du kan konfigurere maskinen til å oppbevare opptil en halv terabyte, eller 512 gigabyte, med dine mest elskede spill. En ekstra harddisk på 3.5 tommer holder på inntil fire terabyte med filmer og diverse annen moro for deg.

Ellers er det verdt å nevne at hovedkortet byr på en Sound Blaster X-fi-lydbrikke signert Creative, og at Predator G1 følger med på de nye trendene i dataverdenen da den kommer med den fremtidssikre annengenerasjons USB 3.1 Type-C-porten.

Acers Predator G1 er tynn, men ganske høy.

«Typisk» Acer-design

Mens vi selvsagt var enige med Acers representant på messegulvet i at Predator G1 var både liten og sterk, kunne vi kanskje styre begeistringen noe for selskapets vante plastfetisj og diskobelysning. Her lyser det nemlig både her og der, og det i regnbuens farger.

Vi skal selvsagt nevne at du via en egen Acer-app på maskinen kan slå av og på belysningen som du føler for, eller justere farge og pulsering.

Acer forteller ellers at utformingen til de stasjonære Predator-maskinene er inspirert av et skjold – men da vi spurte om hvilket suksessfult skjold fra historiebøkene som også var laget av hardplast bar det tilbake til beskrivelse av den kompakte størrelsen.

Prisen du må ut med strekker seg fra 1400 dollar til 2400 dollar for toppmodellen.

Predator G1 skal etter planen lanseres i løpet av de neste ukene, men vi anbefaler alle og enhver til å vente med en eventuell anskaffelse til Acer tilbyr serien med grafikk fra Nvidias nye GTX 1000-serie.

Acer var ikke alene om å ta med seg en liten kraftplugg ut på Computex-gulvet:

Les også
Slik ser verdens første gaming-bærbare med kurvet skjerm ut
Les også
Overklokking, VR og deilig maskinvare
Les også
Dette kan være fremtidens selvbygger-pc
Les også
Acers nye spillmaskin skal være så rå at hele baksiden er dedikert til lufting
Les også
Acer Predator XB321HK: Gigantisk spillskjerm som kan nesten alt
annonse