Til hovedinnhold

Med denne appen kan du «se» radiobølgene rundt deg

Se videoen av hvordan den snedige, nye applikasjonen fungerer.

Richard Vijgen

De mange trådløse teknologiene som preger den moderne hverdagen innebærer at vi alle «bombarderes» med radiobølger hele tiden. I utgangspunktet er disse fullstendig usynlige, men nå finnes det en fiffig mobilapp som på sett og vis lar deg «se» radiobølgene.

Som blant andre TechRadar melder har den nye applikasjonen fått navnet «Architecture of Radio».

Henter inn store mengder informasjon

Applikasjonen fungerer i korte trekk ved at den henter inn store og åpent tilgjengelige datamengder fra mange millioner radiotårn og Wi-Fi-rutere, samt flere hundre satellitter som går i bane rundt Jorden og sender ut radiosignaler.

Appen lar deg peke mobilen eller nettbrettet i alle mulige retninger. Foto: Richard Vijgen

Denne informasjonen brukes så til å visualisere signalene i et «utvidet virkelighet»-grensesnitt på mobilen eller nettbrettet. Ved hjelp av GPS kan brukeren dermed holde enheten foran seg og vandre rundt for å sjekke ut de mange radiobølge-formasjonene rundt seg.

Naturlig nok gir visualiseringen av dataene på ingen måte en presis gjengivelse av radiobølgene, og utvikleren understreker også at programvaren ikke er ment å bli brukt som et måleinstrument, for eksempel for å finne ut hvor signalstyrken er best.

Skal brukes for moro skyld

Derimot er meningen at man simpelthen skal bruke appen mer for nysgjerrighetens skyld, og siden den tross alt baserer seg på reelle data skal den gi et relativt godt bilde av tettheten til radiobølgene i omgivelsene.

Det er uvisst akkurat hvor store områder appen dekker, men med tanke på at utvikleren er nederlandsk er det i det minste godt mulig at europeiske brukere kan ha glede av den. Om du har lyst til å teste den er appen lagt ut på iTunes, og en Android-versjon skal lanseres i januar.

Mer informasjon finner du på appens hjemmeside, og se også video under for en demonstrasjon.

Det kommer stadig alternativer til vanlig trådløsteknologi: Dataoverføring via synlig lys kan gi superhøye hastigheter »

architectureofradio from R Vijgen on Vimeo.

annonse