Til hovedinnhold

Ville lage billig 3D-skriver – nå vasser de i penger

Dro inn over 300 000 kroner på 11 minutter.

M3D

3D-skrivere har vært et het tema den siste tiden, noe bedriften M3D fikk erfare. De søker i skrivende stund lykken via nettstedet Kickstarter der de har søkt om 50 000 dollar til å lage en mikro-3D-skriver for folk flest.

Det skulle vise seg at det ikke skulle bli noe problem, for 11 minutter etter at innsamlingen var satt i gang hadde de nådd målet sitt, og det sluttet ikke der.
Bare på den tiden vi har skrevet denne saken har summen økt med mer enn de søker etter, og har nå akkurat passert 1,2 millioner dollar – altså godt over syv millioner norske kroner.

Liten 3D-skriver alle skal ha råd til

3D-skriveren er nokså kompakt.

I søknaden om støtte til prosjektet sitt har selskapet lagt ved en videosnutt som viser hva det hele dreier seg om. I korte trekk er dette en helt enkel 3D-skriver som de fleste har plass til på skrivebordet sitt.

Foto: M3D

Her er det kuttet på alle unødvendige funksjoner som ikke trengs, og det opplyses at denne mikroskriveren kun bruker en brøkdel av strømmen de større og dyrere 3D-skriverne trenger.

Den lille skriveren skal veie rett rundt 1 kilogram, noe som gjøre den grei å ha med seg på farten. Den kan skrive ut objekter i blant annet ABS, PLA og nylon, og rullene med materiale skal veie omtrent 225 gram.

Dessuten loves det at skriveren skal leveres med en forstålig programvare som alle kan bruke. Det skal heller ikke være behov for å fikle noe med kalibreringen av skriveren, da den tar seg av dette selv.

På Kickstarter kan du nå forhåndsbestille mikro-3D-skriveren fra M3D ved å støtte dem med minst 299 dollar, eller omlag 1900 norske kroner.

Vil du vite mer om hvordan de lager en 3D-skriver?
Les mer om vårt besøk hos Techshop i San Francisco (Ekstra) »

(Kilde: Kickstarter, M3D)

annonse