Her er verdens største batteri

Slår et slag for fornybar energi.

USA er et stort land med store ting. Nå som et amerikansk selskap har konstruert et nytt batteri til bruk innen vindkraft, er det derfor liten grunn til å tro at det dreier seg om et AA-batteri eller batteriet til mobiltelefonen din.

Texas er kanskje best kjent for oljen sin når det kommer til energi, men det finnes også såkalte vindfarmer i delstaten. Vindfarmen Notrees satser nå enda mer på vindenergi, og gjør det med et batteri av enorme proporsjoner.

Mer stabil tilgang

Hensikten til Notrees-batteriet, som det kalles, er å lagre vindenergi som blir til overs når det er mye vind, men liten etterspørsel. Når situasjonen er omvendt, det vil si lite vind og stor etterspørsel, kan dermed batteriet bidra med nødvendig energi.

Notrees-vindfarmen pumper ut 153 megawatt i timen, og batteriet skal fungere som en garantist for jevn leveranse av elektrisitet til strømnettet. Batteriet kan levere 36 megawatt i korte mengder i opptil et kvarter av gangen.

Olje-Texas

Det er det lokale Texas-selskapet Xtreme Power som står bak det gigantiske batteriet, og målet er å få vindkraft til å bli like fleksibelt som fossilt brennstoff. Dette kan virke som en merkelig strategi midt i dypeste olje-Texas, men delstaten har raskt blitt en pionér innen fornybare energiressurser ved siden av oljen.

Den langsiktige planen er å benytte Notrees-batteriet i flere lignende prosjekter, for å teste hvor pålitelig det kan være som lagring av fornybar energi.

Vi er på Facebook!

(Kilde: New Scientist)

Les også
BMWs elbil kan få elbilprisene til å stupe
Les også
Dette skal bli verdens høyeste bygning i rekordfart
Les også
IBM vil konsentrere strålingen fra 2000 soler
Les også
– Jeg er skuffet over Borten Moe
Les også
– Verdens mest energieffektive lyspære
Les også
Verdens største vindmøller er store som fly
Les også
Ny rekord innen solenergi
annonse