Til hovedinnhold

Sjekk Operas nye Android-nettleser

Nå kan du laste den ned i Google Play.

Norske Opera har fått mye skryt i årevis for sine nettlesere, men kanskje først og fremst fordi de har komprimert web-innholdet på en mer effektiv måte enn konkurrerende nettlesere. Dette har gjort Opera Mobile og Opera Mini særlig populært i utviklingsland, hvor datakostnadene fortsatt er høye.

Nå har selskapet lansert neste generasjons smartmobilnettleser til Android, som kan lastes ned fra applikasjonsbutikken Google Play. Her får du en nettleser som er bygget opp fra grunnen, og som kan skilte med flere nye eller forbedrede funksjoner. Merk at appen foreløpig er i såkalt "beta".

– Jeg tør påstå at mange smartmobilbrukere bruker mye mer tid på nettleseren sin enn noen ann app på telefonen. Derfor har vi laget vår nye mobilnettleser mer elegant og lekker enn noen gang, samtidig som vi fortsatt har pakket inn så mye funksjonalitet i den, sier produktutvikler Rikard Gillemyr i Opera Software i en pressemelding.

Surfer for deg

Slik ser menyen ut i Operas nye mobilnettleser.

Den nye Android-appen til Opera har for det første et helt nytt grensesnitt. Menyene ser ganske annerledes ut sammenlignet med tidligere Opera-nettlesere. Videre fremhever Opera en ny funksjon som automatisk søker opp ting på Internett som du kan være interessert i, en såkalt "utforskerfunksjon". Her lover det norske selskapet at nettleseren skal kunne surfe for deg. Ved første øyekast ser det ut som om det dukker opp artikler fra haugevis av kjente norske nettsteder, alt fra VG.no og NRK til aperitif.no, kk.no og teknofil.no.

En tredje nyhet ved nettleseren er at du får enkel tilgang til en meny direkte i leseren. Via denne menyen navigerer du deg gjennom anbefalte artikler, bokmerker, historikk, delefunksjoner og instillinger. Her kan du også aktivere "Offroad-modus" hvis du vil spare på databruken. Sistnevnte funksjon skal også være hensiktsmessig å bruke i områder hvor du har dårlig datadekning.

Som hos andre mobilnettlesere kan du både søke og taste inn en web-adresse i adressefeltet. Opera-nettleseren har også støtte for faner, altså at du kan ha flere vinduer oppe samtidig. En siste funksjon er at du kan lagre artikler eller selv hele web-sider "offline", slik at du kan lese informasjonen senere – selv uten tilgang til Internett.

Har du en Android-mobil? Prøv Opera-nettleseren gratis

Les også: Opera velger WebKit fremfor egen standard

Mer om
annonse