Tek.no

Nyhet

Mobilen følger gigantlansering

Marius Røstad
29 Aug 2007 08:55

I dag, onsdag 29. august, har Nokia invitert pressen til sitt store høstarrangement Nokia: Go Play. Klokken 11 lokal tid gikk den offisielle pressekonferansen av stabelen og det finske selskapet presenterte store nyheter.
Mobilen.no var selvsagt på plass for å følge både pressekonferansen og arrangementet som helhet, via sin mobilekspert Espen Irwing Swang. I tillegg har våre journalister her hjemme i Oslo bidratt med en hjelpende hånd for å bringe deg nyhetene så raskt som mulig.
Her får du derfor en oversikt over de mange nyhetene som ble presentert. Det vil også komme mer stoff herfra, som dybdeintervjuer og sniktitter på de nye produktene. Følg derfor med på Mobilen de neste dagen for de mest spennende nyhetene.

Les også:
- Nokia stjeler fra Iphone
- Nokia lanserte Music Store
- Ovi åpner døren til nettet
- Nokias nyeste musikkmobiler
- Er dette Iphone-dødaren?
- Oppfrisket N95 med 8GB
- Slik er Nokias nye menyer
- N95 versus N95 8GB
- Minihøyttalere til musikkmobilen
Nye mobiltelefoner
Nokia presenterte hele fire nye mobiltelefoner under Go Play-arrangementet sitt. Nokia 5310 XpressMusic og Nokia 5610 XpressMusic er de to nyeste musikkmobilene i det lavere prissegmentet.
Flaggskipet Nokia N95 ble oppgradert til en 8GB-versjon, mens ryktemobilen N81 endelig ble bekreftet. Alle de fire mobilene skal dukke opp i løpet av året.
Åpner døren for nettet
Ovi er Nokias nye samlebegrep for nettbaserte tjenester. Her vil de gjøre det enklere for brukerne å gi tilgang til eksisterende Nokia-tjenester, samt andre tjenester de bruker til daglig, som community, sosiale nettverk og annet innhold.
Den nye tjenesten vil hele tiden videreutvikles, men den har allerede fått en stor bestanddel i Nokia Music Store, som skal ta opp kampen med Apple iTunes Music Store. Med seg på laget har Nokia musikkgiganter som Sony BMG, Warner, Universal og EMI.
Spilltjenesten N-Gage og Nokia Maps vil også være en del av Ovi fra dag én, mens nye tjenester vil komme til etter hvert.

Nye menyer

Selv om Nokia allerede får mye skryt for sitt menysystem jobber de hele tiden med å videreutvikle det. Nå står det imidlertid ovenfor en stor evolusjon. Grafisk uttrykk og struktur endres betraktelig for å matche det nye fokuset på tjenester.
Parallellen til Apple og deres iPhone-grensesnitt er åpenbar. Likheten skapte faktisk latter blant journalistene tilstede da det ble presentert. Se video av de nye menyene i denne artikkelen.
EkstrautstyrUtover telefoner, musikkbutikker og nye tjenester klarte Nokia også å lansere noe nytt ekstrautstyr. Se blant annet bare på disse høyttalerne.
Vi har også fått sammenlignet den gode, gamle N95 med den nye 8GB-versjonen av Nokia N95. Denne artikkelen forteller deg mer om forskjeller og likheter.
Artikkelen oppdateres hele tiden. Følg med videre

annonse

Les også