Tek.no

Nyhet

Mystisk SMS er Telenoroppgradering

Espen Irwing Swang
10 Sept 2004 12:38

I disse dager mottar hundretusener av nordmenn en tekstmelding fra 19923. Meldingen har ført til en strøm av henvendelser til Telenor Mobils kundeservice på 09000. Så stor har pågangen vært at Telenor Mobil har måttet spille inn en egen velkomstmelding på kundeservice.

Nye tjenester
I meldingen forteller en stemme at tekstmeldingen skyldes en teknisk oppgradering som klargjør SIM-kortet ditt for nye tjenester. Hva slags tjenester dette dreier seg om forteller meldingen ikke.

Informasjonssjef i Telenor Norge, Esben Tuman Johnsen, virker litt overrasket når vi kontakter ham om den mystiske tekstmeldingen. Han kan ikke på stående fot si hva oppgraderingen går ut på, men etter å ha sjekket dette nærmere kommer han med forklaringen.

Foretrukne nett
- Vi har oppgradert SIM-kortene med foretrukne nett, slik at det skal bli enklere å velge riktig roamingpartner når du ringer fra utlandet, sier Johnsen. - Mens du tidligere selv har måttet lete etter nettoperatører med tilbud om GPRS eller MMS, vet SIM-kortet nå hvilket nett som er å foretrekke.

Uheldig
Samtidig beklager Johnsen at det ikke er sendt ut noen informasjon om oppgraderingen.

Heller ikke på Telenor Mobils hjemmesider får du noe hint om hva som foregår. Dermed klarte Telenor Mobil å sette en støkk i kundene sine.

I en tid med mye uvisshet rundt mobil sikkerhet er det ikke noe heldig trekk.

annonse

Les også