Til hovedinnhold

Netflix gir deg et lass med nye animasjonsserier

Har signert historisk avtale med DreamWorks Animation.

DreamWorks Animation

Forrige måned skrev vi at den populære strømmetjenesten Netflix planlegger en kraftig økning i mengden originalt innhold, og allerede nå ser det ut til at deler av planene har materialisert seg.

Netflix melder nemlig nå at selskapet har signert en flerårig avtale med det store animasjonsfilmstudioet DreamWorks Animation. Avtalen innebærer at en rekke ferske, animerte TV-serier fra studioet vil bli tilgjengelig eksklusivt på Netflix fra og med neste år.

Foto: DreamWorks Animation

300 timer med animasjon

Totalt vil de nye, originale seriene tilsvare over 300 timer med nytt innhold på strømmetjenesten, noe som ifølge Netflix gjør avtalen til den største i sitt slag hittil for selskapet.

Dessverre er ingen titler avslørt, men seriene blir basert på de mange figurene fra DreamWorks Animation-universet. Studioet, som ble grunnlagt av blant andre Steven Spielberg, har stått bak suksesser som for eksempel Shrek-filmene, Madagascar-serien og Kung Fu Panda-filmene.

Seriene starter i 2014 og skal bli tilgjengelige samtidig i samtlige områder hvor Netflix tilbys, noe som altså skulle tilsi at animasjonsfansen i Norge ikke trenger å vente på dem.

DreamWorks Animation og Netflix har allerede samarbeidet om andre prosjekter. I februar kunngjorde de sin aller første originalserie for barn, Turbo F.A.S.T, basert på den kommende animasjonsfilmen Turbo. Denne serien kommer til Norge i desember.

Netflix kan også benyttes på spillkonsoller: Tjenesten er nylig blitt lettere å bruke på Playstation 3 »

(Kilde: Pressemelding)

annonse