Nyhet

– Vi har gjenoppfunnet treningsklokken

TomTom med ny serie GPS-klokker for løpere, syklister og svømmere.

TomTom har lansert en ny serie GPS-treningsklokker beregnet på både syklister, løpere og svømmere. Klokkene skal ifølge en pressemelding fra selskapet være både tynnere og mer behagelige å bruke enn dagens treningsklokker.

– Vi vet at de fleste treningsklokkene på markedet i dag er store og kompliserte å bruke, sier Tore Wøllo Bjørnsengen, Country Manager for TomTom i Norge. Akkurat som vi utviklet brukervennlige navigatorer for biler som har endret hvordan mennesker kommer seg fra A til B, har vi nå utviklet en ny serie treningsklokker med GPS. Disse er betydelig mer behagelig å ha på seg og veldig enkle å bruke.

Det er foreløpig to modeller; TomTom Runner og TomTom Multi-Sport. Klokkene har berøringskjerm som skal være lesbar i sollys, og det som ifølge TomTom skal være bransjens første "one-button control". Det betyr at man med kun én knapp kan hente frem informasjon raskt og enkelt, slik at man i minst mulig grad skal forstyrre treningen.

Grafisk treningspartner

De nye treningsklokkene kommer med en funksjon som kalles Graphical Training Partner. Det innebærer at grafikk på skjermen viser deg informasjon om treningsøkten. Du kan velge mellom tre ulike modi; "Konkurranse" for å konkurrere mot personlige bestemål eller forrige løpetur, "Mål" for å sette en distanse, tid eller kalorimål, samt "Sone" for å bestemme mål for fart og puls, og se utviklingen ved hjelp av grafer på skjermen. Pulsbelte er tilleggsutstyr til klokken.

Selve klokken er 11,5 millimeter tykk. Til sammenligning er treningsklokken Polar RC3 GPS, som vi har testet tidligere, 13,7 millimeter tykk. Nike+ SportWatch GPS, som for øvrig er laget i samarbeid med TomTom, er 15,2 millimeter.

Klokken støtter både GPS og den russiske Glonass-posisjoneringstjenesten, for mer nøyaktig posisjonering. Men det er også en innendørsmodus, slik at du skal kunne måle fart og distanse innendørs.

Synkroniserer mot flere tjenester

Mens de fleste treningsklokker er koblet opp mot én nett-tjeneste (typisk produsentens egen), har de nye TomTom-klokkene synkronisering mot flere tjenester; TomTom MySports, MapMyFitness, RunKeeper, TrainingPeaks og MyFitnessPal.

Klokken er vanntett ned til 50 meter, og den skal kunne kobles til ulike sensorer (som pulsbelte) av typen Bluetooth Smart – det vil si Bluetooth 4 med lavt strømforbruk. For syklister er det også støtte for kadenssensor (tråkkfrekvens), samt mulighet for sykkelfeste.

Klokkene blir tilgjengelige i sommer, og vil koste fra 1699 kroner. Vi har selvfølgelig bedt produsenten om å få låne et testeksemplar, og kommer tilbake med en grundig test senere.

Les også vår test av GPS-klokken Polar RC3 GPS, samt vår test av ti treningsapper til mobilen.

Les også
Vi har fått Sony SmartWatch 2                  
Les også
Kan Garmin gjøre trening gøy igjen?
Les også
App eller treningsdings?
Les også
Nå kan Google Maps fortelle deg når bussen går
Les også
Google røper hva som skjuler seg inne i Glass
Les også
– Microsoft utvikler smartklokke
Les også
– Microsoft planlegger Google Glass-konkurrent
Les også
Se klokken som kjører Android
Les også
Runtastic GPS Watch: Rimelig GPS-klokke med Runtastic-synkronisering
Les også
Polar RC3 GPS: Denne gjør det morsommere å trene
Les også
Ti treningsapper til mobilen: Disse appene gjør det morsommere å trene
Les også
Nike+ SportWatch GPS: Løpeturen blir ikke den samme uten denne
annonse