Til hovedinnhold

HTC nesten i null

Mobilprodusenten med rekordlavt overskudd.

Ikke alt gror inn i himmelen. Det har HTC fått erfare den siste tiden. Etter stadige rekordoverskudd, har tallene blitt dårligere det siste året – mye dårligere.

I sin nyeste kvartalsrapport opplyser HTC at overskuddet for perioden mellom januar og mars var på 85 millioner taiwanske dollar, eller 16 millioner norske kroner. Det er et mikroskopisk tall sammenliknet med festtallene selskapet tidligere har kunnet vise frem.

Bratt nedgang

I kvartalet før, altså mellom oktober og desember, hadde HTC en inntjening på 1 milliard taiwanske dollar, eller nærmere 200 millioner kroner.

Forrige kvartal inneholder julesesongen som er så viktig for mange selskaper. Sammenliknet med samme kvartal i fjor, er det imidlertid problemer å spore også her – mellom januar og mars i 2012 hadde HTC en inntjening på hele 10,9 milliarder taiwanske dollar, eller rett over 2 milliarder kroner.

Kameratrøbbel

Resultatet er svakere enn analytikerkorpset har forventet, og forklares mange steder med at mobilprodusenten ikke har klart å få sin nye HTC One ut i butikkene i fler enn tre markeder ved utgangen av mars.

Grunnen til de store forsinkelsene skal være at selskapet sliter med å få tak i deler til det svært avanserte kameraet i HTC One. Dermed kan One, som ble lansert midt i februar, plutselig dukke opp samtidig med, eller etter Samsungs Galaxy S4 i viktige markeder som her i Europa og i USA.

Les også: Test av HTC One (Amobil.no)

(Kilder: reuters.com)

Les også
Tidligere HTC-topp tiltalt for industrispionasje
Les også
Sender ut 10 millioner Galaxy S4 den første måneden
Les også
HTC One: Luksusmobilen som tar bilder i mørket
Les også
HTC senker forventningene
Les også
Slutt på HTC/Apple-krangel
Mer om
annonse