Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Fjerner annonser fra egne apper

Endelig tar Samsung grep.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Niklas Plikk

Alle mobiltelefoner kommer med en rekke forhåndinstallerte apper, og Samsung er blant de som fyller opp mobilene sine mest med egne apper. I motsetning til mange andre har de imidlertid også hatt reklame i disse appene, for å tjene inn litt ekstra penger på de for eksempel velger å bruke Samsungs vær-app eller Samsung Pay.

Samsung erklærte imidlertid i august at brukerne hadde blitt hørt, og reklamene skulle forsvinne. Og nå har altså tiden kommet.

Borte i både Sør-Korea og USA

Reklamene har begynt å blitt tatt bort for brukere i Samsungs hjemland Sør-Korea, men også brukere i USA sier at det ikke lenger er annonser i appene, skriver Phone Arena. 1. oktober skal ha vært den første dagen uten annonser.

Det er fortsatt ikke sagt offisielt i hvilke land annonsene skal fjernes, bortsett fra at Sør-Korea var først ut. Med flere amerikanske brukere som melder om annonsefrie apper, vil vi tro dette også vil gjelde Norge.

Hvis du fortsatt ser annonser kan det for øvrig hende du er nødt til å tvangsstenge appen og starte den på nytt, før endringene eventuelt vises.

Nå kan vi bare håpe de vil gjøre det samme for annonsene de begynte å putte i menyene på sine egne TV-er.

Har du reklame i Samsungs apper - slik som værappen, Samsung Pay og Samsung Themes? Hør gjerne fra deg i kommentarfeltet!

Samsung Galaxy S21 5G SM-G991B 128GB
Samsung Galaxy S21 5G SM-G991B 128GB
annonse