Til hovedinnhold

Netflix forbedrer foreldrekontrollene

Pin-koder, aldersbegrensninger og fjerning av farlige titler er nå på plass.

Med stadig mer tid brukt innendørs, tyr nok mange familier til litt mer tid foran skjermen enn til vanlig. Men det er ikke alt innhold som egner seg for hele familien, og de fleste strømmetjenester der ute har et bredt utvalg av innhold. Med andre ord - veldig mye innhold som ikke egner seg for barn.

Netflix slipper tirsdag kveld en solid oppdatering av foreldrekontrollene på tjenesten sin, for å gjøre det lettere å kontrollere hva poden får tilgang til og hva som har blitt sett.

Dette er oppgraderingene

  • I den nye oppdateringen vil man må kunne beskytte individuelle profiler med en PIN-kode, for å hindre at barna får tilgang. Tidligere kunne barna gå inn på foreldrenes profiler og skrolle gjennom innhold der, men det går ikke lenger
  • Bruke filtre for å hindre at barn får se serier eller filmer som ikke passer til alderen deres i barneprofilen.
  • Fjerne individuelle serier eller filmer fra profiler basert på tittel. Når dette filteret er i bruk, vises ikke blokkerte titler noe sted i den aktuelle profilen.
  • Skru av automatisk avspilling av episoder for barneprofiler

Dermed vil du kunne ha ganske granulær kontroll over hva barna får tilgang til på strømmetjenesten, og hva som filtreres helt vekk. I tillegg kan du sikre din egen profil med en pinkode, slik at du ikke trenger å være nervøs for at barnet får se en trailer for noe voldsomt hvis de trykker seg inn på din profil ved et uhell.

Du kan også få en oversikt over hva barnet har sett på.

De fleste av disse innstillingene finner du enten ved å gå inn på brukeradministrering fra den første profilskjermen. Mer avanserte foreldreinnstillinger kan justeres ved å trykke på profilikonet ditt, og deretter «konto».

PS: Siden du nå kanskje går inn og justerer på innstillingene på Netflix-kontoen, kan du alltids vurdere å midlertidig gå for et billigere abonnement. Netflix skrudde nylig ned kvaliteten for å dempe belastningen på Internett, som gjør at det kanskje ikke er verdt å betale i dyre dommer for de høyeste kvalitetene.

Bonus-tips: Slik stopper du de irriterende, automatisk avspillende trailerne på Netlfix!

annonse