Tek.no

Nyhet

Nå blir også Norges mest solgte bil dyrere

Valutaskvis også for Audi.

Audi-importøren legger på prisene med mellom 8 og 12 prosent fra og med fredag.
Hanne Hattrem, VG
23 Apr 2020 12:00

Audi-importør Harald A. Møller setter opp prisene fra og med fredag, melder Bilnytt.no (abonnement).

– I forbindelse med valutasituasjonen har vi fått bekreftet at det vil bli en prisøkning på samtlige Audi-modeller, inkludert Audi e-tron, denne uken. Bilprisene (uten avgifter) vil ha forskjellig økning, og påslagene vil bli høyere enn vi har sett tidligere. Prisen på Audi e-tron er nå estimert til å øke betraktelig, og vi oppfordrer til å handle bil nå hvis du ønsker å kjøpe bil med «gammel» pris, heter det i en melding fra Audi-forhandleren Albjerk Bil som Bilnytt gjengir.

Administrerende direktør Ulf Tore Hekneby i Harald A. Møller bekrefter overfor nettstedet at de setter opp prisene, og sier prisene vil øke med mellom 8 og 12 prosent. Han peker på den betydelige svekkelsen den norske kronen har hatt mot euro. Hekneby sier det kun er Audi av deres personbilmerker som foreløpig øker prisene.

Også Sportback-versjonen av e-tron vil bli dyrere.
Audi

Norges største merke

Audi var ved utgangen av mars Norges største bilmerke målt i antall registreringer så langt i år, selvfølgelig i hovedsak takket være storsuksessen Audi e-tron. Den har vært den mest solgte bilen i Norge i alle de tre første månedene i 2020, og tendensen ser ut til å fortsette også i april.

I skrivende stund er det registrert 542 nye e-tron i april, ifølge Elbilstatistikk.no, over 200 flere enn nærmeste konkurrent, som er Volkswagen e-Golf.

Audi følger dermed merker som Hyundai, BMW, Porsche og Tesla, som alle har satt opp prisene på sine modeller som følge av valutasituasjonen. Hyundai la for eksempel på 45.000 kroner på prisen på sin Kona, mens Tesla la på prisene over hele linja, og mest for sine rimeligste biler. Billigste Model 3-variant fikk for eksempel en prisøkning på 46.000 kroner, rundt 12 prosent.

Porsche la også på mellom rundt sju og ni prosent på sin Taycan, og mest for den dyreste modellen Turbo S, som nå starter på 1.755.900 kroner.

Solide påslag

Audi e-tron 50 koster i dag fra 499.000 kroner inkludert frakt og levering. En prisøkning på åtte prosent betyr at den blir rundt 40.000 kroner dyrere, mens 12 prosent vil gjøre den 60.000 kroner dyrere.

E-tron 55 i utstyrsnivå Advanced Business koster i dag 699.900 kroner. Den vil bli et sted mellom 56.000 og 84.000 kroner dyrere fra og med fredag.

annonse

Les også