Tek.no

Nyhet

Nå får mobiler super-3G og mobil-TV

Einar Eriksen
17 Sept 2007 10:12

Ericsson er en betydelig aktør i mobilmarkedet. Ikke bare produserer de mobilnett-utstyr, men også programvare til en rekke mobilprodusenter.

Nå har produsenten bestemt seg for å satse på høyhastighets internettilkobling. En ny plattform med navnet U335 skal nemlig støtte teknologiene HSDPA og HSUPA.

HSDPA er teknologien som oftest går under navn som super-3G eller turbo-3G. NetCom har allerede lansert HSDPA i Norge, med foreløpig dekning i Oslo og hastighet på 3,6 Mbps. Telenor har lovet NetCom skarp konkurranse.
HSUPA er en teknologi som gir høyere opplastingshastigheter - opptil 5,76 Mbps. Det er ikke lansert noe HSUPA-nett i Europa, men det forventes at en rekke europeiske land tar teknologien i bruk til neste år.

TV på farten

I tillegg til støtten for rask internettilkobling, får U335 bred støtte for mobil-TV. I tillegg MBMS-teknologien som gir mobil-TV over mobilnettet, støtter den nye plattformen Nokias mobil-TV-teknologi DVB-H.

U355 kommer til å bli bruk i en rekke mobiler fra flere produsenter, om vi skal tro Ericsson selv.

– Vi forventer å se mange konsumentmodeller bygger på denne plattformen, sier Robert Puskaric, sjef for Ericssons mobilplattform-enhet, i en pressemelding. Ifølge pressemeldingen kan de første modellene forventes i siste halvdel av 2008.

(Kilder: Digi.no)

Les også
- TV på mobilen? Nei takk!
annonse

Les også