Tek.no

Nyhet

HTC lanserer tre nye

Touch HD har bredskjerm.
16 Sept 2008 08:36
Kameraet tar bilder i fem megapikslers oppløsning.

Nå er HTC Touch HD offisiell. Produsenten har nemlig lagt ut nykommeren på sine hjemmesider, sammen med to andre nyheter: Touch 3G og Touch Viva.

Touch HD

Touch HD ser ut til å bli en av de virkelig store nyhetene i år for teknologiinteresserte. Dette er nemlig en trykkskjermmobil med en bredskjerm på 3,8 tommer med 480 x 800 pikslers oppløsning. Slik oppløsning er i dag kun tilgjengelig på den kommende Sony Ericsson X1i.

På baksiden av telefonen sitter et kamera med fem megapikslers oppløsning, noe som er den høyeste kameraoppløsningen på en HTC-telefon noen gang. Minneplass til bilder, video og annet besørges av Micro-SDHC-minnekort.

På spesifikasjonslisten finnner vi også innebygget FM-radio, MP3-spiller og utgang for 3,5 mm minijack slik at du kan koble til et hvilket som helst vanlig hodesett.

Super-3G og Wi-fi er også på plass, slik at du kommer det på internett med god hastighet. Å lansere en toppmodell uten GPS er nesten utenkelig i dag. Det har HTC fått med seg, og under panseret finner du en innebygget GPS-mottaker. Programvaren som følger med er Google Maps.

Under trykkskjermen finner du et berøringsfølsomt panel for å styre telefonens funksjoner. Det ser ikke ut til at det er noen piltast der, slik som på Touch Diamond og Touch Pro.

Touch HD kjører for øvrig Windows Mobile 6.1 med Touch Flo 3D-menyer. Dette er det samme menysystemet du finner på HTC Touch Diamond, men utifra bildene ser det ut til at HTC har bygget det noe ut. Dette kommer naturligvis av skjermens oppløsning.

Alle spesifikasjonene kan leses på HTCs hjemmesider »

Touch 3G

Touch 3G er oppfølgeren til Touch.

Touch 3G er ifølge HTC oppfølgeren til den originale HTC Touch som kom på markedet i fjor sommer. Spesifikasjonslisten har imidlertid blitt pyntet siden sist.

Trykkskjermen har en oppløsning på 320 x 240 piksler fordelt utover 2,8 tommer. Dette kan vise seg å bli noe kornete, da vi ikke likte så lav oppløsning på Nokia N96, som har tilsvarende skjermoppløsning- og størrelse.

Menysystemet er Touch Flo 3D, mens operativsystemet er Windows Mobile 6.1, akkurat som på Touch Diamond. Utseendemessig ligner Touch 3G imidlertid mer på den originale Touch-telefonen enn på Touch Diamond.

HTC har fokus på morofunksjoner også denne gangen, med et kamera som tar bilder i 3,2 megapikslers oppløsning,

Som navnet antyder har telefonen 3G, nærmere bestemt super-3G. GPS er også på plass, sammen med Wi-fi, Bluetooth, USB og Micro-SDHC-minnekortstøtte. Det er ingen utgang for 3,5 mm minijack på telefonen.

Sjekk alle spesifikasjonene på htc.com »

Touch Viva

Gammelt nytt i ny innpakning?

Mens Touch 3G er oppfølgeren til den originale Touch, er Touch Viva den originale Touch. Touch Viva er enkelt og greit en Touch med Touch Flo 3D. Det er altså snakk om resirkulering av den originale Touch-telefonen. Noen små designendinger er gjort i utseendet, men det er stort sett det.

Telefonen har verken 3G eller GPS, så det blir trolig snakk om en forholdsvis billig telefon. Du kan lese mer om den på HTCs hjemmesider.

Det er ikke kjent når de nye telefonene skal komme i butikkene, ei heller er prisen offentliggjort.

(Kilde: htc.com)

Les også
Android-mobilen blir priset
Les også
Første Android-mobil neste uke
Les også
Touch Pro er på lager
Les også
Ny Asus-mobil med tommelmenyer
Les også
Xperia X1i på vei til butikkene
Les også
Nokia Tube kan komme neste måned
annonse

Les også