Til hovedinnhold

Vil forby åpent Wi-Fi

Oppblomstringen av trådløse nettverk gjør internett ved hjelp av kabler gårsdagens nytt, og lar deg surfe på nett på togstasjonen, på caféen og på andre offentlige steder med din egen bærbare PC, PDA eller mobiltelefon.

De fleste er også klar over sikkerhetsrisikoen man løper ved å koble sin egen maskin opp mot usikrede trådløse nettverk. Ikke alle har gode hensikter, og med en usikret PC er det ingen sak for de rette skurkene å stjele personlig informasjon fra PC-en din over det trådløse nettet.

Den amerikanske politikeren Andy Spano mener at folket ikke er i stand til å sikre sine egne PC-er godt nok, og vil derfor at tilbydere av slike åpne trådløse nett skal ta ansvaret for sikkerheten til sine brukere.

Derfor har New York-politikeren sendt inn et lovforslag som påbyr profesjonelle tilbydere av trådløse nettverk å installere brannmurer og krypteringsmetoder i nettene, for å hindre at uvedkommende skal stjele informasjon fra de andre PC-ene som er innom nettverket.

I praksis vil dette bety at du for eksempel ikke lenger kan ta med deg PC-en din på en café og surfe uten at du først har fått spesiell tilgang til nettverket.

- Folk forstår ikke
- Folk forstår ikke hvor enkelt de kan miste personlig informasjon. Det eneste som trengs er ett usikkert trådløst nettverk. Kredittkortnummeret, trygdenummeret, bankinformasjon - alt er sårbart hvis en selskap som mottar slik informasjon ikke har tatt de nødvendige stegene for å beskytte det. Noen som har parkert over gata eller sitter i nabohuset kan bryte seg inn på nettet og stjele dine mest personlige data, sier Spano i en pressemelding.

Kritikken lar ikke vente på seg, og nettsteder som Engadget avskriver Spanos lovforslag som kun en ren PR-jippo. MobileMag mener også at det lukter mest PR av hele lovforslaget, og at et ekstra passord vil bety lite fra eller til for ubudne gjester med onde hensikter i nettverket.

(Kilder: MobileMag, Engadget, Westchester Government)

Les også
Mobilen lager bilkø
Les også
Ber om miljøhjelp
annonse